Virusul Zeus goleşte conturile bancare. Vezi cum poţi evita infectarea


După şase ani, virusul Zeus a reapărut pe internet şi a făcut ravagii pe milioane de calculatoare. Virusul a fost depistat pentru prima oară în anul 2007, dar potrivit unui raport, a revenit mai puternic, cu capacitatea de a goli conturile bancare ale celor cărora le-a infectat computerul.

Virusul le face probleme şi utilizatorilor Facebook. Mai mulţi hoţi cibernetici crează pagini de Facebook false, pe care le umplu de linkuri către pagini dubioase, unde calculatorul se poate infecta cu virusi. Nu este nevoie decât de un singur click, iar infractorii au acces la calculatorul tau.

Virusul rulează în fundal şi monitorizează toate tranzacţiile bancare şi va înregistra fiecare tastă apăsată. Odată ce obţin numele tău de utilizator şi parola, pot goli contul bancar fără niciun fel de probleme.

Unii utilizatori pot avea calculatorul infectat cu acest virus şi să nu realizeze acest lucru. Experţii în date şi calculatoare oferă câteva indicii pentru a evita să devii o victim al acestui virus. De exemplu, utilizatorii Facebook ar trebui să fie foarte atenţi cu cei cărora le acceptă cererile de prietenie. Nu ar trebui să acceptaţi cereri din parte unor utilizatori pe care nu îi cunoaşteţi. Cel mai important pas este să aveţi în permanenţă baza de date a antivirusului actualizată la zi.

Cristian Ganescu

Editor-in-chief at Noobz.ro
NoobZ - Editor-in-chief · Sep 2012 - prezent RTV NET - Project Manager · Bucureşti · Nov 2011 - prezent
Acest articol este publicat in secţiunea IT&C, News şi are taggurile , , .
Unable to open template http://noobz.ganescu.ro/wp-content/themes/noobz/rss2html/rtv-articol.html with error HTTP ERROR: 404, exiting
Un comentariu la articolul Virusul Zeus goleşte conturile bancare. Vezi cum poţi evita infectarea
  1. Pingback: Virusul Zeus goleşte conturile bancare. Vezi cum poţi evita infectarea | Like it Blog

Comentează

Emailul nu va fi public. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Cele mai noi stiri

samsung
space
TV
portret
Photo: Ariel Zambelich/WIRED
2013-7-Krebs-hi-res-660x440
l-800_enl

Cele mai citite