Virusul Zeus goleşte conturile bancare. Vezi cum poţi evita infectarea

Cristian Gănescu
Publicat de: Cristian Gănescu
Publicat: 7 iunie 2013
Categoria: Calculatoare

După şase ani, virusul Zeus a reapărut pe internet şi a făcut ravagii pe milioane de calculatoare. Virusul a fost depistat pentru prima oară în anul 2007, dar potrivit unui raport, a revenit mai puternic, cu capacitatea de a goli conturile bancare ale celor cărora le-a infectat computerul.

Zeus-virus

Virusul le face probleme şi utilizatorilor Facebook. Mai mulţi hoţi cibernetici crează pagini de Facebook false, pe care le umplu de linkuri către pagini dubioase, unde calculatorul se poate infecta cu virusi. Nu este nevoie decât de un singur click, iar infractorii au acces la calculatorul tau.

Virusul rulează în fundal şi monitorizează toate tranzacţiile bancare şi va înregistra fiecare tastă apăsată. Odată ce obţin numele tău de utilizator şi parola, pot goli contul bancar fără niciun fel de probleme.

Unii utilizatori pot avea calculatorul infectat cu acest virus şi să nu realizeze acest lucru. Experţii în date şi calculatoare oferă câteva indicii pentru a evita să devii o victim al acestui virus. De exemplu, utilizatorii Facebook ar trebui să fie foarte atenţi cu cei cărora le acceptă cererile de prietenie. Nu ar trebui să acceptaţi cereri din parte unor utilizatori pe care nu îi cunoaşteţi. Cel mai important pas este să aveţi în permanenţă baza de date a antivirusului actualizată la zi.

NoobZ Recomandă
Iată ce se întâmplă cu profilul tău de Facebook după ce mori
11 vorbe de duh de la fondatorii WhatsApp, la un an de la vânzare
Trafic de date în siguranţă pe telefonul mobil şi pe tabletă, de la Orange Antivirus
Ultima dorință a miliardarilor: NEMURIREA
Facebook vrea să facă bani de pe urma săracilor

Un gând despre “Virusul Zeus goleşte conturile bancare. Vezi cum poţi evita infectarea”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


cinci − 1 =

HOROSCOPUL
NEWSLETTER