Cum să ai Wi-Fi cu o acoperire de două ori mai mare

Cristian Gănescu
de - acum 1 an în Aplicaţii

Toată lumea vorbeşte despre Internet of Things şi cum toate obiectele vor fi interconectate, dar nimeni nu se gândeşte la cât de solicitată va fi reţeaua wireless, respectiv router-ul de care toate aceste gadget-urile depind pentru a funcţiona.

The Wi-Fi Alliance este o reţea de companii la nivel mondial, constituite într-o asociaţie non-profit, care are ca scop furnizarea celei mai bune tehnologii wi-fi, indiferent de producător sau brand.

Citeşte şi: Ai uitat parola de la wireless? Vezi cum o poţi afla

Această asociaţie este cea care stabileşte standardul internaţional de operare al reţelelor wireless şi este cea care se asigură de buna funcţionare a interoperabilităţii, dar şi dezvoltarea celor mai noi tehnologii. Standardele stabilite de această asociaţie trebuie urmate de către toţi producătorii.

Recent, The Wi-Fi Alliance a anunţat dezvoltarea unei noi soluţii pentru îmbunătăţirea semnalului wireless, denumită „Wi-Fi HaLow„.

HaLow nu este neapărat o îmbunătăţire a standardului Wi-Fi existent, ci este mai mult o extensie Wi-Fi, care este destinată special pentru „Internet of Things„. Această extensie permite reţelei să acopere o suprafaţă de două ori mai mare, utilizând mai puţină energie, perfect pentru interconectivitatea tuturor aparatelor inteligente din locuinţă.

Wi-Fi HaLow se foloseşte de spectrul benzii de 900 MHz, nu cel de 2.4 GHz sau 5 GHz pe care îl utilizează routerul, ceea ce înseamnă că semnalul poate ajunge mai departe şi poate pătrunde mai uşor prin ziduri, comparativ cu reţeaua convenţională Wi-Fi. Dezavantajul este că, pentru a atinge această acoperire, este „sacrificată” viteza.

Citeşte şi: Internet de la bec – Li-Fi este tehnologia viitorului

Primul produs care va avea extensia Wi-Fi HaLow este aşteptat să fie disponibil cândva în anul 2018, dacă totul decurge conform planului şi nu vor fi întâmpinate probleme.

Comentarii

comentarii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ