Home Divertisment Gaming Femeile adulte, mai tari decât tocilarii

Femeile adulte, mai tari decât tocilarii

0

În serialul Printul din Bel Air, de inceputul anilor 90, dacă vă mai aduceţi aminte, mătuşa Viv ar fi avut predispoziţie, mult mai mare, de a fi gameriţă decât Will sau Carlton.

Deşi, pentru mulţi, acest subiect este considerat ca fiind „small talk”, aceasta este concluzia unui sondaj al Entertainement Software Association, care a revelat faptul că femeile sunt, în aproape aceeaşi măsură, interesate de jocurile video, ca şi bărbaţii (45% doamnele, 55% domnii) şi că vârsta medie a consumatorului stabil de gaming este 35 de ani.

În momentul în care am corelat cele două statistici, surpriză mare: femeile peste 18 ani sunt prezente în proporţie de 31% în rândul consumatorilor de gaming entertainement, în timp ce baieţii de sub 17 ani, aşa-zişii tocilari, reprezintă un procent de doar 19%. Deci femeile sunt de două ori mai interesate de gaming, decât tocilarii.

În timp ce sondajul ESA nu este aprofundat pe genuri sau platforme de gaming, alte studii de specialitate au relevat că femeile, cu vârsta de peste 30 de ani, reprezintă clienţii cei mai importanţi ai pieţei de gaming mobil, iar 27% din acest eşantion se joacă mai mult de 3 ore pe telefon, adică dublu faţă de gamerii feminini sau masculini cu vârste între 12 şi 29 de ani.

În rândul amatorilor de gaming mobil, cele mai de succes categorii sunt „puzzle” şi „casual, social„, cu un procent de 35% din piaţa de gen. Un alt lucru intresant, descoperit de sondajul ESA, este că gamerii noi, cu vechime de sub 3 ani, reduc aproape la jumătate timpul acordat altui gen de media-entertainment, iar consolele sunt folosite din ce în ce mai mult la entertainment-ul non-gaming.

La final, concluzia este că, deşi adulţii dau vina pe copii că se joaca tot timpul, statisticile arată că, de la o varsta, gamingul devine mult mai important pentru un adult, decât este pentru un adolescent.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version