Home Divertisment Gaming Profitul gigantului Sony stagnează din cauza PS4

Profitul gigantului Sony stagnează din cauza PS4

0

Preocuparea Sony pentru piața de gaming a pus capac veniturilor companiei, în ciuda creșterii investițiilor în dezvoltare și research făcute de companie pentru Playstation 4.
Astfel, gigantul Sony a raportat pentru trimestrul 2 din 2013, încasări de 17.9 miliarde de yeni (1.2 miliarde de dolari), valoarea fiind egală cu cea aferentă vânzărilor din aceeași perioadă a anului trecut, adică 118 miliarde de yeni (1.2 miliarde de dolari). Această cifră însă, în momentul în care este corelată cu suma băgată în dezvoltare, se constată o scădere a venitului cu 148 de milioane de dolari.
Vânzările de PS3, PS2 si PSP au scăzut drastic iar compania estimează că veniturile proprii obținute din gaming vor începe să crească abia după primul trimestru al 2014 (31 Martie 2014 este sfârșitul anului financiar 2013). Interesant este că PS Vita nu este menționat în comunicatul Sony. Sony a încheiat anul financiar cu o creștere a veniturilor de 13 procente, însa lansarea PS4 și bătălia cu Microsoft pe piața consolelor necesită efort financiar susținut, din partea Sony, tradus în această stagnare previzionată pentru perioada 2013-2014.

Să sperăm că acest an care se anunță a fi mai greu pentru Sony, nu va afecta relația cu clienții prin livrarea unui conținut slab calitativ în ceea ce privește jocurile pe console sau prin schimbarea viziunii asupra DRM (Digital Rights Management).

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version