Home Homepage Un SUPER TELESCOP a capturat o imagine SENZAȚIONALĂ

Un SUPER TELESCOP a capturat o imagine SENZAȚIONALĂ

0

Această imagine este imaginea pură, curată și nealterată, de pe senzorul enorm al camerei montate pe telescop.

Capodopera vine de la National Observatory of Japan Subaru Telescope, plasat în Hawaii pe vârful Mauna Kea. Telescopul are 12 metri lungime și are atașată o cameră de 3 tone, care captează imagini la o rezoluție fenomenală de 870 de megapixeli. Camera se numește Hyper-Suprime Cam(HSC) și are un unghi de cuprindere de 1.5 grade, considerat în lumea telescopapelor un unghi extrem de larg.

Lentilele camerei au diametrul de aproape 1 metru. Cu acest monstru, astronomii au pus la cale un plan mareț: un recensământ cosmic.


„Prima imagine facuta cu HSC este cu adevărat încântătoare. Putem să începem mult așteptata supraveghere a celor mai îndepartate galaxii în încercarea de a înțelege istoria și soarta universului în expansiune în care trăim” a spus Masahiro Takada, unul din conducătorii grupului de cercetare care folosește HSC.

„Datele pe care sperăm să le obținem vor ajuta cercetătorii să cartografieze distribuția materiei întunecate (dark matter), determinarea naturii energiei întunecate și captarea de imagini cu primele galaxii formate vreodată în univers” a mai spus Takada.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version