Home Divertisment Evoluţie OFICIAL! Amsterdam nu mai are locuri pentru parcat BICICLETA

OFICIAL! Amsterdam nu mai are locuri pentru parcat BICICLETA

0

Olanda este renumită pentru lalea şi pentru bicicletă. În mod sigur se laudă cu multe alte lucruri bine făcute sau bine gândite, însă acestea două sunt cel mai uşor de reţinut.

În timp ce pentru noi ciclismul ca soluţie de deplasare şi protejare a mediului, este o utopie, în inima Olandei, în Amsterdam, bicicleta este o realitate mai mult decât palpabilă, este o realitate de care „te împiedici pe stradă”. În Amsterdam nu mai exista locuri pentru parcat biciclete, iar acesta este un anunţ făcut de autorităţile locale.

lead_largePHOTO: REUTERS/Koen van Weel

Odată cu acest anunţ, vine , bineânţeles, şi soluţia: o parcare subterană cu 7000 de locuri. Ţineţi-vă bine însă, acum vine partea interesantă a anunţului, parcarea subterană se află sub golful IJ. Până în anul 2030, Primăria din Amsterdam are în plan să construiască în jur de 3 astfel de parcări, care sa adăpostească aproximativ 21500 de biciclete.. Totodată, o a doua soluţie, dar de mai mică anvergură este realizarea de parcări plutitoare, care să poată adăposti până la 2000 de biciclete fiecare.

PHOTO: REUTERS/Koen van Weel

Pare un proiect nebunesc să dedici o cantitate considerabilă de resurse pentru a rezolva problema creată de o simplă bicicletă, însă, statisticile legate de ciclismul din Amsterdam sunt fenomenale: 57% din populaţia oraşului foloseşte bicicleta zilnic, în locul maşinii, 43% din biciclişti mergând zilnic la muncă pedalând.

În anul 2013, autorităţile din Amsterdam au fost nevoite să ridice 73000 de biciclete de pe străzi. Costul unei astfel de operaţiuni se află undeva între 50 şi 70 de euro pe bicicletă, în timp ce posesorul bicicletei plăteste în jur de 10-12 euro ca să-şi recupereze bicicleta.

Le urăm succes olandezilor şi sperăm ca în următorii 30 de ani să înţeleagă şi Primăria Capitalei că bicicleta este o soluţie absolut necesară în cazul supra-aglomerării urbane.

sursa: citylab

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version