Home Divertisment Evoluţie Yahoo închide centrul de cercetare de la Beijing – Sute de angajați...

Yahoo închide centrul de cercetare de la Beijing – Sute de angajați vor fi dați afară

0

Yahoo a decis să închidă centrul de cercetare din Beijing, fiind singura locație din țară. Sute de angajați se așteaptă să fie concediați.

Compania Yahoo a precizat că „Facem în permanență modificări și încercăm să aliniem resursele, de a avea o colaborare benefică în toate aspectele ce privesc business-ul nostru. Astăzi ne-am anunțat angajații din Beijing că vom închide birourile din locația respectivă”.

Birourile din Beijing se ocupau de furnizarea serviciilor din China, dar de vreme ce toate activitățile de pe piața respectivă au fost închise, chiar și portalul web, serviciile de muzică și emailul, birourile de acolo au devenit centru de cercetare.

Operațiunile Yahoo din China sunt manageriate de Alibaba, dar birourile din Beijing erau singurele controlate de Yahoo. La birourile respective lucrează 350 de angajați. Nu se știe exact câți angajați vor fi concediați, dar cel mai probabil este vorba de un număr foarte mare, de ordinul sutelor.

Prima mișcare a noului CEO, Marissa Mayer, a fost să părăsească Koreea de Sud, iar cum multe dintre serviciile din SUA au început să piardă din popularitate, au fost necesare tăieri din alte părți.

Anul trecut au fost concedieri în India, Vietnam, Indonezia și Malaezia, cât și în Singapore. Compania s-a retras și din Orientul Mijlociu.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version