Home Homepage Asus Chromebook de 149 dolari se apropie de o lansare oficială

Asus Chromebook de 149 dolari se apropie de o lansare oficială

0

Dacă laptopul low-cost de la ASUS cu sistem de operare Chrome se va materializa, Microsoft va fi lovit, chiar şi cu reducerea costurilor pentru licenţele Windows.

A fost un început de an foarte bun pentru producătorii Chromebook, care au fost mult mai concentraţi asupra unor performanţe concrete şi actualizarea productivităţii, mai mult ca oricând.

Cu riscul de a pierde relevanţa, unde au strâns cele mai multe puncte până acum, pe segmentul bugetar, Acer şi Dell au îmbunătăţit considerabil calitatea sistemelor, alături de mai vechiul scop de a mări display-ul, rezoluţia şi viteza.

Între timp, Google „a sărit la beregata Apple”, lăsând majoritatea lumii să tânjească la o alternativă pentru sistemele de operare OS X şi Windows, mai mult ca niciodată.

În orice caz, toată atenţia este îndreptată către producerea unor modele foarte accesibile ca preţ. Aici avem informaţii despre modelul C201, cel mai accesibil model Chromebook de la Asus de până acum. Informaţia nu este confirmată 100%, dar alimentează speculaţiile create de Digitimes, toamna trecută.

Atunci, taiwanezii au stârnit zvonuri despre Lenovo şi Asus, care ar avea un proiect pentru un Chromebook de 149 dolari, iar modelul C201 se potriveşte acestei descrieri.

Ce poate fi mai modest decât un Celeron? Un procesor quad-core 1.8 GHz Rockchip 3288-C, construit cu pies ARM Cortex-A17. Avem de-a face cu un procesor recomandat mai mult pentru tablete, dar care reduce preţul la 150 dolari. Pentru acest cost merită sacrificată performanţa.

Nu mai menţionăm faptul că acest tip de procesor nu consumă foarte multă energie, ceea ce face ca bateria să funcţioneze până la 10 ore cu o singură încărcare.

Alte caracteristici includ un display de 11.6 inch, cu o rezoluţie de 1366×768 pixeli, 2GB RAM, 16 GB memorie de stocare şi o cameră web VGA.

O versiune de 4GB DDR3 va fi disponibilă pentru acestă versiune low-cost, dar cu puţin mai mulţi bani.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version