Home Divertisment Evoluţie Dolby Atmos, tehnologia audio revoluționară, acum şi în România

Dolby Atmos, tehnologia audio revoluționară, acum şi în România

0

Grand Cinema & More aduce în premieră în România tehnologia revoluționară Dolby Atmos, care propune o schimbare fundamentală în modul în care sunetul de film este creat, pentru a oferi o experiență memorabilă cinefililor.

Sistemul Dolby Atmos va fi disponibil în sala Grand Ultra din cadrul Grand Cinema & More. Configurația sistemului cuprinde 54 de boxe, câte un rând de boxe pe pereții laterali și două rânduri pe plafon, și un procesor de sunet Dolby Atmos.

Noua tehnologie permite atât poziționarea foarte precisă a sunetului în interiorul sălii, cât și mișcarea lui realistă, în funcție de acțiune. Abordarea revoluționară a acestei noi tehnologii este că sunetele nu mai sunt redate pe un anumit număr de canale fixe (5.1, 7.1, etc.), ci sub forma unor obiecte audio poziționate independent într-un spațiu tridimensional.

Acest sistem poate reda simultan până la 128 de obiecte audio independente, obținându-se astfel o ambianță sonoră de un realism care îți taie respirația.
“Tehnologia Dolby Atmos este un pas foarte important în strategia Grand Cinema & More, de a oferi o experiență completă și memorabilă spectatorilor noștri.

Sala Ultra va deveni astfel destinația preferată a tuturor iubitorilor de cinema”, a declarat John Younis, Entertainment Business Unit General Manager.

Sistemul revoluționar va putea fi experimentat începând din 2015 la Grand Cinema & More, la filme precum „Insurgent”, „Avengers: Age of Ultron”, „Pixar’s Inside Out”, „Terminator: Genesys”. „Mission Impossible 6”, etc.

Dolby Atmos este cea mai nouă tehnologie audio surround realizată de Dolby Laboratories, folosită deja în pelicule precum ”Gravity: Misiune în spațiu” sau ”Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri” și a fost folosită pentru prima dată în cadrul teatrului Dolby din Hollywood, California, pentru premiera filmul “Brave”, în iunie 2012.

Din anul 2013 până în prezent, sistemul Dolby Atmos a fost instalat în peste 2.000 de cinematografe din întreaga lume.

În Europa, sistemul este prezent în 10 țări, printre care Anglia, Franța, Germania, Cehia, Austria și Spania.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version