Home Divertisment Aplicaţii Google curăţă extensiile dăunătoare din Chrome

Google curăţă extensiile dăunătoare din Chrome

0

Zeci de milioane de utilizatori care accesează site-urile Google folosesc un browser încărcat cu add-on-uri dăunătoare, sugerează cercetătorii.

Cele mai multe extensii necinstite bombardează oamenii cu reclame, dar cel mai rău lucru este că fură numele de logare și alte date importante.

Experți în securitate de la Google s-au ocupat de proiect şi au analizat mai mult de 100 de milioane de vizite la site-urile de căutare a gigantului.

S-au descoperit apoximativ 200 de extensii rele de la cataloagele online de browsere add-on. Extensiile și add-on-urile pentru browserele web adaugă tot felul de funcții și caracteristici la software.

„Multe dintre aceste extensii au ascuns date care determină probleme pentru cei care le instalează”, a declarat omul de știință în calculatoare, Alexandros Kapravelos, care a lucrat cu Google pe proiectul de extensii necinstite.

Cercetarea a depistat că extensiile malware au fost disponibile pentru fiecare browser major. Rezultatele urmează să fie publicate integral în mai, la Simpozionul IEEE, cu privire la securitate și confidențialitate. Rezultatele preliminare au arătat că 5% din oamenii care accesează Google în fiecare zi au fost prinși de către cel puțin un extensie malware.

Dintre aceste victime, aproximativ o treime au patru sau mai multe suplimente rele instalate în browser-ul lor.

„Este o problemă foarte grea cu care te poţi confrunta”, a spus Kapravelos. „Unele extensii rele au fost ușor de depistat”, a spus acesta, pentru că au fost scrise evident pentru a fura date valoroase, cum ar fi Bitcoins, login-uri bancare sau date cu caracter personal.

„Cu toate acestea, au existat multe tehnici second hand în extensiile legitime”, a spus el, și a fost nevoie de o mulțime de analize suplimentare pentru a le depista pe cele rele.

„Chiar și atunci când avem o înțelegere completă a ceea ce presupune extensia, uneori nu este clar dacă un comportament este rău intenționat sau nu”, a spus el.

„Te-ai aștepta ca o extensie care injectează sau înlocuiește reclame să fie rău intenționată, dar atunci ai AdBlock care creează o experiență de navigare ad-free și este un punct de vedere tehnic foarte asemănător.”

Experții din firma de securitate suedeză ScrapeSentry au spus că au găsit exemple de extensii care au adunat date în moduri care ar putea fi ușor abuzive.

Sursa

 

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version