Home Divertisment Aplicaţii Apple va lansa propriul motor de căutare

Apple va lansa propriul motor de căutare

0

Apple a adăugat o pagină, pe site-ul său de support, unde oferă mai multe detalii despre primul său crawler web.

Un crawler este un bot, utilizat de către motoarele de căutare, precum Google şi Bing, care scanează automat paginile găsite în spaţiul web, iar informaţia găsită este adăugată într-un index, fiind actualizată ulterior, dacă aceasta suferă modificări.

Crawlerul Apple, care a existat şi până acum, dar care nu a fost făcut public de către companie, se identifică sub numele de Applebot este dovada clară a intenţiilor Apple de a se lansa în domeniul furnizării rezultatelor web, prin crearea propriului motor de căutare.

În momentul de faţă, Apple spune că Applebot este folosit pentru adăugarea datelor precum informaţiile filmelor, pentru Siri şi Spotlight.

Dacă, totuşi, nu doriţi să fiţi vizitaţi de Applebot, puteţi bloca accesarea crawlerului Apple prin actualizarea fişierului robots.txt, situat pe serverul vostru.

Potrivit unor informaţii, contractul prin  are Google furnizează rezultate pentru căutările Apple pe dispozitivele iOS va expira curând, iar acest lucru nu face altceva decât să întărească posibilitatea Apple de a crea propriul motor de căutare.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version