Home Divertisment Aplicaţii Apple iOS 9: Funcţionalităţile cheie anunţate la Apple WWDC 2015

Apple iOS 9: Funcţionalităţile cheie anunţate la Apple WWDC 2015

0

Dintre toate anunţurile pe care le aşteptam de la Apple WWDC 2015, cele despre iOS 9 par a fi cele mai interesante pentru consumatori.

Noul sistem de operare de la Apple va ajunge la consumatori în toamna acestui an. iOS 9 va rula atât pe dispozitivele existente, cât şi dispozitivele viitoare.

Citeşte şi Când ar putea fi lansat iPhone 6S

Mai jos avem câteva dintre funcţionalităţile cheie cu care se laudă iOS 9.

Spaţiul ocupat de iOS 9 este mult mai mic

Spaţiul necesar pentru instalarea sistemului de operare iOS 9 a fost redus semnificativ. Spre deosebire de capacităţile de actualizare, spaţiul cerut de iOS 9 a fost redus cu mai mult de jumătate. Asta înseamnă că noul sistem va ocupa numai 1.8GB, redus de la incredibila cifră de 4.6GB, care era necesară pentru iOS 8. Utilizatorii vor scăpa de eterna problemă a lipsei spaţiului de pe dispozitiv.

Compatibilitatea

Apple este cunoscut pentru renunţarea la susţinerea vechilor dispozitive, odată ce apare un dispozitiv nou. Cu toate acestea, toate dispozitivele care rulau iOS 8, vor putea rula şi iOS 9.

Citeşte şi Planul INGENIOS al Apple de a salva iPad-ul aflat în cădere liberă

Actualizarea va fi gratuită şi va fi disponibilă în această toamnă. Asta înseamnă că iOS 9 va fi pe toate dispozitivele, de la iPhone 4S, până la iPhone 6 Plus, cât şi pe tabletele iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, a treia generaţie de iPad, a patra generaţie de iPad, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3 şi a cincea generaţie de iPod Touch.

Spaţiul redus, pe care îl va ocupa sistemul de operare, va asigura un timp de utilizare foarte lung, pentru mai multe dispozitive.

Îmbunătăţirea perioadei de funcţionare a bateriei

Apple iOS 9 vine şi cu o îmbunătăţire care va prelungi perioada de funcţionare a dispozitivului. iOS 9 adaugă o oră de funcţionare a bateriei pentru dispozitivele iPhone. În plus, noul mod de „consum redus” mai ajută la obţinerea a încă trei ore suplimentare de funcţionare. Dispozitivul va anunţa când bateria a ajuns la o capacitate situată între 20% şi 10%.

Asistent proactiv, care să concureze cu Google Now

Principala caracteristică a sistemului iOS 9 este Asistentul proactiv, care este modalitatea prin care Apple doreşte să concureze cu Google Now.

Asistentul proactiv este practic o îmbunătăţire mojoră a asistentului virtual Siri, care poate executa acum căutări contextuale, bazate pe locaţie, istoricul căutărilor, cât şi ora din ziua respectivă.

Citeşte şi Şi-a luat amendă pentru că a folosit Apple Watch-ul la volan

De exemplu, dacă ai plecat spre birou, te va anunţa despre viitoarele întâlniri pe care le ai programate, date obţinute din calendarul personal. În plus, îţi va spune cât de departe eşti de destinaţie, în funcţie de trafic, dar şi multe alte informaţii utile.

Modul proactiv îi va permite lui Siri să sugereze aplicaţii, în cazul în care vei căuta o anumită informaţie, iar pentru obţinerea acelei informaţii există o aplicaţie. La fel ca Truecaller, Siri va putea identifica apelurile, dacă persoana respectivă este un contact din agenda telefonică.

Dacă există programări în emailuri, care au fost adăugate în aplicaţia de Calendar, utilizatorul va fi anunţat despre acele întâlniri.

Citeşte şi Apple rezolvă problema blocării iPhone-ului via SMS

Potrivit companiei Apple, această procesare inteligentă a asistentului proactiv se realizează pe dispozitiv, iar datele nu sunt transmise pe niciun server cloud.

Newsstand este înlocuit de News app

Newsstand nu a fost foarte popular în rândul utilizatorilor, iar Apple a hotărât să renunţe la ea. News app, care înlocuieşte Newsstand, se doreşte a fi una dintre marile modificări aduse de iOS 9.

News app este unnagregator care va strânge toate ştirile, bazat pe domeniile de interes ale utilizatorului. Este un fel de Facebook Instant Articles sau Flipboard. 

API de căutare

Apple a lansat un API de căutare pentru iOS 9, oferind o îmbunătăţire majoră funcţiei de căutare. Va permite dezvoltatorilor să indexeze şi să ofere linkuri externe din aplicaţiile lor, ceea ce îmbunătăţeşte experienţa descoperirii conţinutului, prin intermediul aplicaţiilor native iOS 9.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version