Home Homepage Facebook lansează Moments, aplicaţia bazată pe recunoaşterea facială

Facebook lansează Moments, aplicaţia bazată pe recunoaşterea facială

0

Una dintre cele mai mari provocări ştiinţifice din toate timpurile este să înţelegi cum funcţionează mintea umană şi de unde vine inteligenţa, este de părere fondatorul Facebook, Mark Zukerberg.

Recent, am făcut progrese construind sisteme care ne ajută să înţelegem mult mai rapid lucrurile, prin intermediul inteligenţei artificiale.

Cu inteligenţa artificială avem o şansă să construim o nouă generaţie de aplicaţii şi servicii care sunt mult mai naturale, intuitive şi valabile.

Citeşte şi: Facebook poate susţine în sfârşit animaţiile GIF

Facebook a lansat o nouă aplicaţie numită „MOMENTS” (Momente) care te ajută să sincronizezi pozele tale cu cele ale prietenilor tăi. Moments recunoaşte care dintre prietenii tăi sunt în fotografiile pe care le faci şi te lasă să împărtăşeşti aceste poze cu persoanele respective. Dacă o foloseşti, prietenii tăi vor avea acces mult mai uşor la fotografiile în care apar.

Acum, imaginează-ţi un sistem care poate identifica cuvinte pe ecran pentru o persoană nevăzătoare şi care le poate citi pentru a îi uşura experienţa. Sau cum ar fi să identifici un semn de circulaţie într-o limbă şi să îl traduci instant în alta. Aceste sunt doar câteva dintre serviciile pe care ţi le oferă noua aplicaţie Facebook, Moments.

Citeşte şi: Facebook vine cu o nouă schimbare

În anii ce urmează, inteligenţa artificială şi recunoaşterea imaginilor au şansa de a face internetul mult mai util pentru toată lumea.

Aplicaţia este disponibilă de luni pe Apple şi Android în Statele Unite, urmând să ulterior să fie diaponibilă şi în celelalte ţări.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version