Home Divertisment Evoluţie Cum va arăta bateria viitorului

Cum va arăta bateria viitorului

0

Cercetătorii spun că viitoarele dispozitive smartphone şi smartwatch vor fi alimentate de baterii flexibile”.

Tot mai mulţi cercetători, la nivel mondial, dezvoltă echipamente electronice flexibile, cum sunt display-urile sau panouri solare, care ar putea fi, într-o bună zi, încorporate în articolele de îmbrăcăminte sau chiar în corpurile umane.

Citeşte şi Actualizarea Chrome care îmbunătăţeşte durata de viaţă a bateriei laptopului

Acum, inventatorii au creat baterii litiu-ion care se pot extinde mai mult de 150% din dimensiunea lor originală, în vreme ce capacitatea de alimentare rămâne aceeaşi.

Hanqing Jiang, un profesor de inginerie mecanică şi aerospaţială de la Universitatea din Arizona, a creat un nou dispozitiv inspirat de modelele origami.

Unul dintre aceste modele, cunoscut sub numele de Miura-ori, este folosit pentru împachetarea hărţilor de mare dimensiune şi a fost folosit pentru împachetarea panourilor solare pentru eficientizarea spaţiului pe nava spaţială.

Citeşte şi Cu Android M, durata de viaţă a bateriei va fi de 2X mai mare

O problemă, care intervine la baterii, este că împăturirea acestora produce suprafeţe inegale. Acest lucru poate face dificilă integrarea în alte dispozitive electronice, spun cercetătorii.

În schimb, Jiang şi colegii săi au folosit derivări a modelului origami, cunoscut sub numele de kirigami, pentru a crea modelul actual al bateriei flexibile. În vreme ce origami-ul convenţional foloseşte numai împăturirea pentru a crea structuri, kirigami foloseşte atât împăturirea, cât şi tăierea.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version