Home Divertisment Aplicaţii Cum faci să nu mai depăşeşti traficul de date mobile

Cum faci să nu mai depăşeşti traficul de date mobile

0

Majoritatea utilizatorilor, fie că au un dispozitiv smartphone sau o tabletă, pot accesa reţeaua Facebook, să urmărească un videoclip pe Youtube sau să acceseze orice pagină de internet de oriunde s-ar afla.

Dar toate acestea se contorizează într-un consum de date mobile, care înseamnă costuri suplimentare. Cum facem să nu depăşim datele pe care le avem la dispoziţie?

Citeşte şi Ai uitat parola de la wireless? Vezi cum o poţi afla

Tot ce trebuie să facem este să urmăm aceste cinci sfaturi simple, dar care ne ajută enorm, când vine vorba de a ţine în frâu consumul datelor mobile.

1. Configurează corect setările Wi-Fi

setari-wi-fi

Setările trebuie să fie configurate astfel încât dispozitivul să se conecteze la cea mai apropiată reţea wireless securizată, atunci când ajungi acasa sau la birou.

Această setare este foarte simplu de configurat pe majoritatea smartphone-urilor şi a tabletelor. Trebuie accesat meniul setărilor, selectată reţeaua securizată din fiecare loc unde mergeţi cât mai des, iar dispozitivul va memora acele setări. Data viitoare, telefonul se va conecat direct, fără niciun pas suplimentar, atâta timp cât dispozitivul se află în raza de acţiune a reţelei wireless.

Citeşte şi Cum spargi contul de email al unei persoane fără să fii detectat

2. Foloseşte numai Wi-Fi pentru transferul fişierelor de mare dimensiune

Pentru a beneficia din plin de reţeaua Wi-Fi, trebuie să te asiguri că o foloseşti tot timpul şi mai ales atunci când descarci ataşamente sau fişiere de mari dimensiuni.

Unele aplicaţii au o mărime de peste 100 MB, iar descărcarea acestora ar consuma rapid traficul de date inclus în abonamentul tău. Acelaşi lucru este valabil şi pentru transmiterea video 4G, care are un consum de 350 MB pe oră.

3. Gestionează toate notificările

Dacă eşti o persoană foarte activă online, mai mult ca sigur primeşti foarte multe notificări, de la foarte multe aplicaţii instalete pe smartphone sau tabletă. Şi acest lucru consumă date mobile.

Unele notificări pot fi importante, dar altele pot fi nimic altceva decât o înştiinţare trimisă de alt utilizator pentru un joc pe care îl joci foarte rar şi tot uiţi să îl instalezi pentru că te apuci de altceva între timp.

CIteşte şi Plantele, noua sursă de energie pentru telefoanele mobile şi Wi-Fi

Trebuie să te asiguri că ai dezactivat notificările email-urilor, actualizările automate ale aplicaţiilor şi, foarte important, trebuie dezactivat şi GPS-ul atunci când nu este folosit.

4. Închide toate aplicaţiile

Închiderea aplicaţiilor atunci când ai terminat, reduce considerabil consumul suplimentar al datelor. Multe aplicaţii care rămân deschise şi rulează în fundal, în special cele care folosesc servicii de furnizare a locaţiei (cum este Facebook Messenger, spre exemplu), vor continua să transmită informaţii, chiar dacă telefonul este blocat.

Citeşte şi Încărcarea wireless, la fel de puternică ca încărcarea la priză

Acest lucru nu numai că duce la o risipă de date mobile, dar consumă foarte mult şi bateria telefonului.

5. Stabileşte alerte de consum

Alertele de consum pot fi create foarte uşor din meniul setărilor, la secţiunea „Utilizarea Datelor” şi bifată căsuţa „Setaţi limită pentru datele mobile„. Limita poate fi setată de la câţiva zeci de MB, până la 100 GB, în funcţie de traficul inclus în abonament sau pe cartela pre-pay.

Dacă urmezi aceşti paşi simpli, nu ai cum să mai depăşeşti vreodată datele incluse în abonament sau sa te trezeşti cu o factură mai mare decât de aşteptai.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version