Home Divertisment Aplicaţii Windows 10 are o vulnerabilitate Wi-Fi extrem de periculoasă

Windows 10 are o vulnerabilitate Wi-Fi extrem de periculoasă

0

Windows 10 va fi disponibil curând, alături de multe funcţii noi şi interesante, cum este Cortana.

Există şi o funcţie denumită Wi-Fi Sense, care a fost creată pentru a permite dispozitivelor Windows Phone să se conecteze automat la orice reţea deschisă cunoscută, ba chiar să accepte automat termenii de utilizare.

Citeşte şi Schimbarea Facebook pe care toată lumea o aştepta

Este un pas către comoditate şi este ceva ce Microsoft are nevoie pentru predecesorul Windows 8.

Compania AVG, care produce o serie de soluţii antivirus foarte bune, atât gratuite, cât şi contra cost, au sesizat problemele inerente ale aceste funcţii, iar aceste probleme nu sunt deloc puţine.

AVG a subliniat faptul că „este de la sine înţeles că nu este o idee tocmai bună să ne conectăm automat la o reţea Wi-Fi deschisă. După cum am mai explicat de mai multe ori, nu toate reţelele gratuite sau deschise sunt securizate, iar unele dintre ele pot fi de-a dreptul periculoase„. Este la mintea cocoşului, după cum spunem noi. Cel puţin aşa ar trebui să fie, o noţiune elementară, de bun simţ.

Citeşte şi Cum îmbunătăţeşti semnalul Wi-Fi

Desigur, acceptarea automată a termenilor de utilizare nu este o idee tocmai bună. Este o oportunitate evidentă pentru un atac de tipul „omul prins la mijloc„. Acest tip de interceptare este „un atac în care hackerul deturnează şi poate chiar distorsionează comunicarea între două părţi, acestea crezând că ele comunică direct„.

Acest lucru poate fi împiedicat, totuşi. Din meniul „setări » Wi-Fi” se selectează „Wi-Fi Sense” care poate fi dezactivat. Asta recomandă AVG tuturor utilizatorilor.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version