More

  Safir sau sticlă – Ce ecran este mai bun pentru smartphone

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Producătorii de smartphone-uri rămân la sticlă. Anul trecut pe vremea aceasta, existau zvonuri în lumea tehnologiei că noul iPhone de la Apple va avea ecran din safir, un material considerat mai puternic decât sticla normală.

  Apple a investit 500 de milioane de dolari în facilitatea de safir din Arizona, aparent pentru a produce material pentru ceea ce au devenit iPhone 6 şi iPhone 6 Plus.

  Citeşte şi: De câte iPhone-uri este nevoie pentru a opri un glonţ AK-74?

  Totuşi, la scurt timp după această investiţie, a devenit clar faptul că instalaţia nu ar fi în măsură să producă cantitatea de safir de care ar avea Apple nevoie. De atunci, Apple nu mai arată mare interes în folosirea safirului pentru a acoperi producţia de iPhone-uri, optând în schimb pentru cea mai recentă versiunea de Gorilla Glass Corning.

  Time.com a prezentat o re-examinare a situaţiei utilizării safirului pentru dispozitivele mobile. Din cercetarea acestora, se pare că producătorii vor rămâne la utilizarea sticlei pe dispozitivele standard din categoria smartphone-urilor şi tabletelor, în timp ce safirul va fi folosit cel mai des pentru dispozitivele portabile care au nevoie de o durabilitate mai mare, cum este în cazul Apple cu cele două modele high-end.

  Noi forme şi mărimi

  Flexibilitatea şi adaptabilitatea sunt esenţiale. Vedem deja dispozitive,cum ar fi Apple Watch care se reduce la dimensiunea încheieturii mânii şi marcheză începutul unui nou val de dispozitive portabile. Materialele care acoperă aceste dispozitive trebuie să se adapteze la noi forme şi curbe. Ne-am putea aştepta chiar la ecrane care pot fi îndoite cu uşurinţă, aşa cum am prezentat smartphone-ul flexibil zilele trecute. Un cristal, cum este safirul fabricat industrial, nu se îndoaie, aştfel încât nu poate fi modelat pentru a crea un design aparte al dispozitivului. De asemenea, nu este foarte flexibil, spre deosebire de foaia subţire de Gorilla Glass.

  Claritate şi durabilitate

  Consumatorii doresc o claritate a imaginii extraordinară şi luminozitate pe ecrane. Dar, în acelaşi timp, ei vor o durată de viaţă a bateriei mai mare. Aceşti factori joacă unul împotriva celuilalt, întrucât luminozitatea mai mare a ecranului nu face decât să descarce bateria telefonului mai repede. Potrivit producătorilor de smartphone-uri, Gorilla Glass oferă cea mai clară afişare de pe piaţă în zilele noastre, iar bateria se consumă mai repede tocmai pentru că avem de-a face cu un nivel de luminozitate foarte bun.

  Citeşte şi: 10 lucruri pe care le ştim despre iPhone 6S

  Consumatorii prezintă un mai mare interes pentru ecranele care îmbunătăţesc reflectivitatea şi permit o mai mare claritate în lumina puternică a soarelui sau atunci când se află în aer liber. De asemenea, aceştia doresc dispozitive cât mai subţiri, ecrane care protejează împotriva germenilor şi poze de o foarte bună calitate.

  Adaptabilitate şi inteligenţă

  Următoare generaţie de ecrane va necesita suprafeţe pentru a putea face lucruri noi şi diferite, cum ar fi pozibilitatea de a rezista orbirii, murdăriei şi microbilor. Deci, materialul trebuie să fie suficient de maleabil încât oamenii de ştiinţă să îi poată atribui noi caracteristici.

  La un an după toată tevatura cu privire la ecranul de safir de la iPhone, se pare că sticla rămâne dominantă în cazul producţiei ecranelor pentru smartphone-uri.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.