Home Divertisment Aplicaţii Windows 10: După upgrade, toată lumea îţi află parola de Wi-Fi

Windows 10: După upgrade, toată lumea îţi află parola de Wi-Fi

0

Dacă ai hotărât să faci upgrade la Windows 10, ar trebui să ştii că sistemul de operare are o funcţie, numită Wi-Fi Sense, care împărtăşeşte automat parola de la Wi-Fi celorlalţi.

Când Wi-fi Sense este activat, toţi cei pe care îi ai pe Skype, Outlook sau Hotmail, ca de altfel şi cei de pe Facebook au acces la reţeaua ta de Wi-Fi, atât timp cât sunt în raza de acţiune.

Microsoft a adăugat această caracteristică pentru a „economisi timpul utilizatorilor şi pentru a-i scăpa de o bătaie de cap”, dar se pare că experţii nu sunt de acord cu asta, cosiderând funcţia „un real dezastru”.

Citeşte şi: iPhone 7, dincolo de speculaţii: lansare, caracteristici şi imagini

De asemenea, specialiştii se tem de posibilitatea de a oferi acces gratuit utilizatorilor, fără aprobare, la Wi-Fi-ul de acasă. Microsoft a încercat să ofere asigurări prin faptul că trebuie să activezi Wi-Fi Sense de fiecare dată când vrei ca cineva să aibă acces la wireless, că aceştia nu pot oferi acces la nimeni altcineva la rândul lor şi că funcţia nu face publică o parolă reală, ci o versiune criptată.

Wi-Fi Sense este util dacă mergi în vizită la un prieten şi nu vrei să te conectezi la wireless-ul din casa sa folosind o parolă lungă cu litere şi cifre. Este de luat în seamă faptul că pe reţelele de socializare avem şi persoane care nu ne plac, nu doar prieteni forte buni. Multe persoane au prieteni pe reţelele de socializare pe care nu le-au cunoscut niciodată faţă în faţă, iar pentru asta sunt necesare anumite măsuri de precauţie.

Citeşte şi: Ai uitat parola de la wireless? Vezi cum o poţi afla

O altă problemă este aceea că Wi-Fi Sense permite accesul la mai multe reţele, nu doar la a ta. Poţi împărtăşi orice reţea prin tastarea parolei. Wi-Fi Sense nu face diferenţa între reţeaua de acasă, cea de la birou sau cea de la părinţi de acasă. Dacă tastezi parola, ai intrat în joc.

Odată activat Wi-Fi Sense şi introdusă parola pe dispozitivele cu Windows 10, toţi prietenii au acces la reţeaua ta wireless, dacă sunt în aria reţelei. Deşi avem încredere în prieteni şi familie, nu am petrecut suficient timp cu celelalte contacte şi cu prietenii de pe Facebook şi ne putem aştepta la ce este mai rău.

Cum opreşti partajarea Wi-Fi Sense

Dacă vrei să dezactivezi la Wi-Fi Sense şi să îl ştergi din memorie, nu este dificil deloc. Mergi la Setări, selecteazi „Network & Internet” şi dă click pe „Wi-Fi”. Selectează „Manage Wi-Fi Setings”, mergi la Wi-Fi Sense şi dezactivează fiecare caracteristică.

Acest lucru nu va împiedica, din păcate, oamenii să aibă acces la reţea sau să o împărtăşească cu ceilalţi. Ai putea doar să îţi schimbi parola reţelei, dar imediat ce împărtăşeşti cuiva parola, iei totul de la capăt.

Citeşte şi: Cum transferi documente de pe smartphone pe PC

Microsoft oferă o soluţie permanentă la această problemă. Trebuie să schimbi parola reţelei wireless sau SSID, astfel încât să se termine cu „_optout”. Spre exemplu, dacă este „noobz-network”, trebuie să o modifici în „noobz-network_optout”.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version