Home Homepage Află în 4 paşi dacă un iPhone a fost reparat

Află în 4 paşi dacă un iPhone a fost reparat

0

iPhone-urile recondiţionate sunt telefoanele pe care Apple le-a resigilat şi le-a scos la vânzare după ce au fost returnate sau schimbate după o perioadă de utilizare.

De regulă, iPhone-urile recondiţionate au fost reparate de tehnicienii Apple, iar unele dintre aceste dispozitive ar putea conţine părţi înlocuite care iniţial au fost defecte.

Citeşte şi: Pot 4 iPhone-uri să oprească un Porsche Carrera 911 la 100 km/h?

Deşi telefoanele recondiţionate sunt garantate de Apple ca fiind funcţionale şi operaţionale, unii vânzători de iPhone sau distribuitori s-ar putea să nu îşi dea seama dacă un anumit iPhone a fost sau nu reparat, ceea ce înseamnă că aceştia ar putea vinde fără rea intenţie dispozitive reparate ca fiind noi şi neatinse.

Pentru a identifica un iPhone recondiţionat, trebuie să parcurgi cei 4 paşi de mai jos.

Pasul 1 – Uită-te după sigilul „Apple Certified” de pe ambalaj. Acesta indică dacă iPhone-ul a fost supus testării şi procesului de recondiţionare de tehnicienii certificaţi Apple.

Pasul 2 – Examinează cutia în care a venit iPhone-ul. iPhone-urile recondiţionate sunt livrate, de regulă, în ambalaje simple, albe.

Citeşte şi: Scapă de zgârieturile de pe telefon cu aceste trucuri

Dacă îţi cumperi un iPhone care nu este ambalat sau cutia în care se află este fără sigla Apple şi seria de pe carcasa dispozitivului, este posibil să fi dat bani pe un iPhone recondiţionat.

Pasul 3 – Verifică seria de pe iPhone. Aceasta conţine informaţii care îţi pot indica dacă dispozitivul a fost reparat înainte să îl cumperi.

În cazul în care iPhone-ul este pornit, mergi la Settings » General » About» Serial Number şi află seria iPhone-ului.

Dacă iPhone-ul este oprit, verifică tăviţa Subscriber Identity Module (SIM-ul), de regulă seria este trecută pe aceasta. Dacă utilizezi un model original de iPhone, numărul de serie este inscripţionat şi pe carcasa din spate a telefonului.

Citeşte şi: Codul secret prin care testezi smartphone-ul înainte să îl cumperi

Pasul 4 – Atunci când tehnicienii Apple recondiţionează un dispozitiv iPhone, aceştia schimbă seria telefonului şi o încep cu „5”. A 3-a cifră indică anul în care a fost fabricat iPhone-ul. De exemplu, dacă a 3-a cifră este „8”, atunci smartphone-ul a fost creat în 2008. Dacă este „10”, atunci iPhone-ul a fost fabricat în 2010.

Examinează a 4-a şi a 5-a cifră din serie. Acestea indică săptămâna în care a fost fabricat telefnul. De exemplu, în cazul în care a 4-a şi a 5-a cifră sunt „51”, atunci iPhone-ul a fost fabricat la sfârşitul lunii decembrie a anului în care acesta a fost fabricat.

Deşi datele pot indica faptul că dispozitivul a fost fabricat în urmă cu mult timp, acesta nu este neapărat un motiv pentru care dispozitivul iPhone pe care vrei să îl achiziţionezi să fie recondiţionat. La fel de bine este posibil să fi stat în ambalajul original de la lansarea sa.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version