Home Lifestyle Auto Concept VW Tiguan GTE hibrid

Concept VW Tiguan GTE hibrid

0

Modelul Tiguan 2017 va fi prezentat la show-ul auto de la Frankfurt, dar nu va fi singurul.

Volkswagen va prezenta şi un concept denumit Tiguan GTE, o versiune hibrid, parţial electrică. Cu toate că pare o maşină obişnuită, conceptul GTE are 214 cai putere, cu un motor 1.4 TSI şi un motor electric.

Citeşte şi: Bentley Bentayga este cel mai rapid SUV din lume

Energia electrică este stocată într-o baterie litiu-ion, care poate fi reîncărcată, fie în timpul mersului, fie la o staţie de alimentare. Panoul solar amplasat pe acoperişul maşinii extinde autonomia până la 1000 de kilometri.

Volkswagen spune că autonomia de 1000 de kilometri poate fi atinsă numai în locuri însorite, din sudul Europei, iar în zone precum Germania, panoul solar oferă o autonomie de până la 500 de kilometri.

Conceptul VW GTE oferă patru moduri de condus: E-Mode, Hybrid, Battery Charge şi GTE. E-Mode este modul electric, în care automobilul atinge o viteză de până la 130 km/h, dar VW nu a anunţat şi autonomia în acest mod.

Modul Hybrid alternează între motorul TSI şi motorul electric, în funcţie de nevoia de încărcare a bateriei electrice. Modul Batery Charge face exact ceea ce numele sugerează.

Citeşte şi: Rulota INVIZIBILĂ, o nouă tehnologie dezvoltată de Land Rover

Modul GTE este este perfect pentru un codus sport. În acest mod, Tiguan atinge viteza de 100 km/h în 8,1 secunde, iar viteza maximă este de 200 km/h.

Volkswagen nu a dezvăluit detalii despre viitorul acestui concept. Dacă ar fi să ne luam după anunţul prin care se doreşte răspândirea modelelor electrice pe tot globul, GTE ar avea un viitor cert.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version