Home Divertisment Aplicaţii Atenţie la pretinsele campanii eMAG care îţi virusează calculatorul

Atenţie la pretinsele campanii eMAG care îţi virusează calculatorul

0

Aparent, zilele astea suntem bombardați cu tentative de phishing în social media!

Înainte de a da click pe un link, verificați sursa acestuia și dacă acesta a fost distribuit pe vreunul dintre canalele oficiale de comunicare ale companiei vizate.

Citeşte şi: 10 lucruri pe care nu ştiai că le poţi face cu Android-ul tău

Sub sigla eMag sau Mega Image se desfăşoară zilele acestea campanii de phishing. Aparent, paginile nu au niciun scop maliţios potrivit celor de la Bitdefender, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fiţi atenţi la link-urile din pagină, care vă pot direcţiona către site-uri infectate.

eMag nu a întârziat să apară cu o poziţie oficială cu privire la presupusa campanie care oferă 1000 de vouchere în valoare de 500 de lei pentru fiecare utilizator care răspunde la un chestionar format din 3 întrebări, urmat de o distribuire la alţi 5 prieteni pe wall sau în grupuri de socializare.

Citeşte şi: 50 de lucruri incredibile, dar adevărate, despre planeta Pământ

„Am primit mai multe sesizări din partea voastră cu privire la o campanie care se desfășoară sub semnătura eMAG. Acea campanie nu este organizată de noi sau în colaborare cu noi, de aceea, recomandăm tuturor sa nu intre pe linkul campaniei și să nu trimită niciun fel de date personale prin email sau sms. Vă mulțumim pentru ajutor!”

Aşadar, evitaţi să accesaţi link-uri precum:

» http://giftcardro.info/megaimage2015/
» http://emag.ro-cardcadou.com/festivalul-toamnei/

Citeşte şi: 11 lucruri pe care nimeni nu le ştie despre TITANIC

În cazul în care ai fost deja „victima” acestor campanii, poţi face o scanare gratuită în rețea cu Bitdefender QuickScan.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version