Home Divertisment Gaming NINTENDO NX, un sistem pentru acasă, dar şi de luat cu tine

NINTENDO NX, un sistem pentru acasă, dar şi de luat cu tine

0

NINTENDO este atât de încrezător în proiectarea viitoarelor produse de hardware, cu numele de cod „NX”, încât îi lăsă deja pe dezvoltatori să pună mâna pe primele versiuni, potrivit unui raport al Wall Street Journal.

Nintendo NX ar putea fi un sistem atât pentru acasă, cât şi de luat cu tine.

Wall Street Journal citează mai multe surse anonime care susţin că setul NX este deja distribuit dezvoltatorilor de software terți, care au nevoie de acces la el mai devreme pentru a începe să lucreze la jocuri, înainte ca NX să fie dat spre vânzare cumpărătorilor.

Citeşte şi: Curând vom avea senzori de sănătate în sânge

Nintendo a confirmat existența NX, potențialul succesor al consolei Wii U sau 3DS handheld, la o reuniune a investitorilor ce a avut loc în luna martie. Anunțul a fost făcut de președintele Satoru Iwata, care a decedat în luna iulie a acestui an.

La acea vreme, Iwata a refuzat să spună dacă NX este o consolă care va putea fi conectată la televizor, sau o unitate portabilă similară modelului 3DS. WSJ oferă, de asemenea, unele specificaţii care sunt speculate în ultima vreme:

Forma exactă a hardware-ului NX nu este încă clară. Persoane familiare cu planurile de dezvoltare spun că Nintendo ar include probabil atât o consolă, cât și cel puțin o unitate mobilă care ar putea fi folosite fie în combinație cu consola, fie portabil, pentru a putea fi utilizate separat.

Citeşte şi: TreVolo, sunet şi design pentru pasionaţii de calitate

Ei au spus, de asemenea, că Nintendo ar urmări să pună cipuri din industrie în dispozitivele NX, după criticile potrivit cărora capacitățile Wii U nu s-au potrivit cu cele ale competitorilor.

Chiar dacă dezvoltatorii au doar SDK cu alimentare la PC, și nu hardware-ul în sine, vor avea în continuare un sentiment că chipset-ul Nintendo este folosit pentru a alimenta NX-ul.

Dacă este așa, este puțin probabil ca Nintendo să facă modificări drastice pentru hardware-ul consolei. Data de lansare, se pare că va fi undeva pe anul viitor – cel mai probabil în luna iunie.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version