Home Divertisment Evoluţie Câţi km din bancnote de 1 dolar pot forma banii deţinuţi de...

Câţi km din bancnote de 1 dolar pot forma banii deţinuţi de Apple

0

Apple a prezentat situaţia financiară din cel de-al treilea trimestru al acestui an, înregistrând o creştere importantă.

Compania a vândut în perioada iulie-septembrie 2015 un număr de 48 de milioane de telefoane iPhone, ceea ce este o creştere cu 22% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014.

Citeşte şi: Huawei a furat un om de bază de la Apple

Profitul net al Apple a crescut cu 35%, atingând 53,4 miliarde de dolari, iar cifra de afaceri a crescut cu 28% ajungând la 233,7 miliarde de dolari. „Este cea mai mare creștere absolută înregistrată vreodată de Apple„, potrivit CEO-ului Apple, Tim Cook.

Creşterea înregistrată de Apple vine în urma vânzărilor celui mai nou smartphone, iPhone 6S şi iPhone 6S Plus, dar şi modelelor anterioare.

Vânzările calculatoarelor Mac se menţin constante, dar divizia de tablete înregistrează o scădere cu numai 10 milioane de unităţi, în mare parte din cauza dezvoltării concurenţei pe acest segment.

Citeşte şi: Ce să faci ca Facebook să nu îţi mai consume bateria de la iPhone

Cu toate acestea, Apple rămâne pe o poziţie de putere, cu o capacitate financiară de invidiat. Pentru a înţelege şi mai bine lichidităţile pe care Apple le are la dispoziţie, dacă ar dispune de bancnote de un dolar, grămada de bani s-ar întinde pe o distanţă de 22.500 kilometri.

Practic, această distanţă este comparabilă cu:

– Distanţa de zbor, tur-retur, de la New York la Beijing, dacă traversezi oceanul Pacific;

– Grămada formată din bancnote ar fi de 56 de ori mai înaltă decât Staţia Spaţială Internaţională, care gravitează pe orbita Pământului;

– Se întinde pe mai mult de jumătate din circumferinţa Pământului;

– Este echivalentul distanţei parcurse la 534 de concursuri de maraton;

– Traversezi de cinci ori Deşertul din Sahara.

Citeşte şi: Samsung Galaxy S7 va fi alimentat de un procesor personalizat

Este evident că vorbim despre o sumă incredibilă, care întrece cu mult capacitatea noastră de percepţie a sumelor de bani.

Apple maximizează profitul prin diversificarea domeniilor de activitate, lucru pe care Google îl face de foarte mult timp. Este un model care dă roade şi generează profituri sigure şi stabile.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version