Home Divertisment Evoluţie Clientul digital face comenzi din mers şi alege momentul livrării

Clientul digital face comenzi din mers şi alege momentul livrării

0

Tot mai mulţi români îşi schimbă obiceiurile de consum, mai ales atunci când vine vorba de mâncare.

Nu este nimic neobişnuit când auzi că 78% dintre bucureşteni lanseză comenzi prin aplicaţiile site-urilor culinare, dar atunci când vezi cifrele la nivel naţional, nu poţi decât să constaţi că lucrurile se îndreaptă doar spre bine.

Dacă eşti o persoană sedentară, care petrece în medie 8 – 9 ore pe zi la birou, cu siguranţă îţi este destul de greu să te mai aşezi la cratiţă atunci când ajungi acasă şi preferi să îţi comanzi ceva de pe site-urile restaurantelor din perimetrul locului tău de muncă.

Acestă categorie, numită şi categoria clienţilor digitali, preferă să lanseze tot mai des comenzi de pe mobil sau desktop, pentru a economisi timp.

Citeşte şi: Samsung înregistrează prima creştere din ultimii doi ani

Avantajul unei astfel de experienţe nu este numai timpul economisit, ci şi faptul că poţi alege momentul livrării, poţi lansa comenzile din mers şi nu eşti condiţionat să contactezi direct restaurantul de la care vrei să consumi.

Potrivit studiilor realizate de foodpanda.ro, cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, prezentă de 2 ani pe piaţa locală, cu un portofoliu de 500 de restaurante din România, trendul este unul ascendent pentru persoanele care comandă mâncare online.

Pe lângă București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța, Ploiești, Oradea, Brașov și Arad, românii din Galați, Craiova, Sibiu și Buzău au, de anul acesta, acces la platformă.

Din informaţiile pe care le avem, se pare că valoarea unei comenzi medii cu cardul este de 60 lei în Bucureşti, 50 – 60 de lei în Cluj şi în Braşov de 40 – 50 de lei, Iaşiul, Sibiul şi celelalte oraşe nefiind prea departe nici ele.

Citeşte şi: Câţi km din bancnote de 1 dolar pot forma banii deţinuţi de Apple

În ceea ce priveşte dispozitivul de pe care sunt lansate comenzile de pe aplicaţii, de pe iOS comanda medie este de 55 de lei şi reprezintă un procent de 45,88%, urmat de Android cu o comandă medie de 50 de lei şi un procent de 52,1%, Windows şi alte sisteme de operare lansând comenzi de 45 de lei, reprezentând un procent de 1,62%.

Clienţii fideli se pare că fac comenzi, în medie, de 3 ori pe zi, iar mâncarea preferată este pizza. Ponderea este de 50% pentru comenzile plasate în mijlocul zilei, iar plata online cu cardul a crescut din 2013 până în 2015 cu 7%, fiind preconizată o creştere până în 2016 cu încă 5%.

De asemenea, va exista şi un serviciu de comenzi de grup, gândit special pentru corporate. Aceasta va fi lansată până la finalul lui 2015 şi va fi disponibilă exclusiv în aplicația mobilă foodpanda și va permite comunicarea între utilizatori în vederea plasării mai multor comenzi, de la același restaurant, pe contul de utilizator al inițiatorului comenzii.

Aşadar, viitorul sună bine pentru persoanele care nu au timp suficient la dispoziţie pentru a găti acasă, dar şi pentru restaurantele care livrează la domiciliu. Cu alte cuvinte, se pare că restaurantele ţin pasul din ce în ce mai mult cu dezvoltarea tehnologiilor şi vin în întâmpinarea clienţilor cu o mai mare uşurinţă.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version