Home Homepage Android Wear nu mai necesită smartphone pentru apelurile voce

Android Wear nu mai necesită smartphone pentru apelurile voce

0

Google a actualizat sistemul de operare Android Wear cu suport pentru semnalul celular, astfel că acum smartwatch-urile vor putea lansa apeluri voce fără a fi necesară sincronizarea cu un smartphone, ci folosind numai un card SIM.

Primul smartwatch care va fi livrat cu un slot pentru cardul SIM va fi modelul LG Watch Urbane 2nd Edition, care a fost anunţat luna trecută şi care va fi disponibil începând cu luna viitoare.

Citeşte şi: Aşa arată un încărcător de 5000 de dolari pentru iPhone şi Apple Watch

Noua funcţionalitate va permite dispozitivelor smartwatch să comute automat pe reţeaua mobilă atunci când smartphone-ul nu se află în raza de acţiune sau nu există o conexiune cu o reţea wireless de încredere.

Dacă ambele dispozitive sunt online, utilizatorul va putea primi notificări şi va putea să ruleze aplicaţii, indiferent dacă dispozitivele sunt sincronizate sau nu.

Este o funcţionalitate extrem de utilă pentru situaţiile în care uiţi smartphone-ul acasă şi nu vrei să ratezi nicio alertă, mai ales că acum poţi iniţia şi poţi primi apeluri voce, direct pe smartwatch, dacă nu te deranjează să audă şi celelalte persoane conversaţiile tale.

Citeşte şi: Smartwatch-ul care vede şi îţi spune ce lucruri atingi

Cu toate că această funcţionalitate plasează Android Wear înaintea sistemului de operare al Apple Watch, este posibil să nu fie suficient pentru a determina şi achiziţia produsului.

Conectivitatea celulară presupune un consum mai mare de energie care pune presiune pe bateria dispozitivului, deci va fi necesară încărcarea din ce în ce mai deasă a dispozitivului.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version