Home Divertisment Evoluţie Cum descarci un film de pe internet în 0,2 milisecunde

Cum descarci un film de pe internet în 0,2 milisecunde

0

Poate părea absurd, dar se pare că un grup de cercetători din Danemarca are soluţia. Mai precis, poţi să descarci 1 gigabyte într-un timp record de 0,2 milisecunde folosind o fibră optică.

Cercetătorii de la Universitatea Tehnică din Danemarca au folosit pentru această reţea un nou tip de fibră optică ce transferă 43 de terabiţi pe secundă, depăşind astfel recordul precedent de 32 de terabiţi pe secundă, scrie dailymail.co.uk.

Echipa daneză a folosit o fibră optică dezvoltată de firma niponă, Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NNT), putând depăşi astfel recordul deţinut până acum de experţii de la Karlsruhe Institut für Technologie din Germania, care creaseră o reţea capabilă de viteze de până la 32 de terabiţi pe secundă.

Conform cercetătorilor, competiţia din domeniul vitezei de date la nivel global contribuie la dezvoltarea tehnologiei necesare pentru creşterea traficului de date pe internet, estimată la 40-50 la sută în fiecare an.

Emisiile legate de consumul total de energie datorat utilizării internetului constituie mai mult de 2 la sută din emisiile de carbon la nivel mondial, apropiindu-se astfel de emisiile înregistrate în industria transportului. Iar acestea ar putea creşte dramatic.

„Este, deci, esenţial să identificăm soluţii pentru internet care să ducă la reduceri semnificative ale consumului de energie”, sunt de părere cercetătorii danezi.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version