Home Divertisment Evoluţie Google Chrome va bloca site-urile cu butoane false de download

Google Chrome va bloca site-urile cu butoane false de download

0

Google, a anunţat pe blogul companiei, introducerea funcţiei „Safe Browsing„, care va proteja utilizatorii de practicile înşelătoare pe care unele site-uri le adoptă şi care pot determina infectarea calculatoarelor cu programe periculoase.

Intenţia implementării funcţiei a fost anunţată încă din luna noiembrie, iar acum compania a anunţat activarea funcţiei pe browserul Google Chrome.

Funcţia „Safe Browsing” va bloca toate site-urile care distribuie programe periculoase, cu scopul de a infecta dispozitivele şi a dezvălui informaţii personale despre posesor, cum ar fi conturi bancare, tranzacţii, etc.

Funcţia nu se rezumă numai la site-urile care distribuie programe de tip malware, ci se extinde şi către site-urile care au conţinut înşelător, cum ar fi butoane de distribuire a conţinutului, care sunt, defapt, reclame.

Prin urmare, Google a implementat noua politică de inginerie socială. Ingineria socială este un termen prin care se înțelege „arta de a influența, de a manipula și de a minți”. În acest sens, conţinutul încorporat, respectiv reclamele de pe o pagină web vor fi considerate inginerii sociale atunci când:

– Imită sau se comportă ca un element ce transmite încredere, cum ar fi browserul pe care îl utilizezi sau chiar un site web;

– Păcăleşte utilizatorii să folosească reclamele ca şi cum ar fi o entitate de încredere (cere date personale sau parole).

Google a prezentat mai multe exemple de reclame înşelătoare, care imită conţinut:

Aceste butoane par a duce către un conţinut al site-ului, prin mimarea unui element al site-ului. De cele mai multe ori, acestea nu se pot distinge de elementele reale ale site-ului.

Aceasta este lupta pe care Google are de gând să o poarte împotriva programelor periculoase şi a elementelor de inginerie socială. Google va perfecţiona continuu funcţia „Safe Browsing” pentru a asigura un mediu protejat, în care utilizatorul poate naviga fără să îi fie teamă de atacurile cibernetice.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version