Nu îţi vei mai încrucişa niciodată picioarele după ce vei citi asta

NoobZ
de - acum 2 ani în Cultura

Majoritatea persoanelor aleg să adopte poziţia „picioare încrucişate” atunci când stau pe scaun, pentru unii acest lucru devenind chiar un automatism.

Această poziţie este elegantă şi atrăgătoare, iar de cele mai multe ori este asociată cu „feminismul” şi este considerat un lucru pe care „doar femeile îl fac”.

Ne-am obişnuit să încrucişăm piciorele fără ca măcar să ne gândim la asta, dar nu mulţi dintre noi ştim că această poziţie poate avea consecinţe severe asupra sănătăţii şi organismului uman.

În rândurile ce urmează, am adunat o serie de informaţii valoroase despre aceată poziţie, astfel încât să fii informat corespunzător şi să ştii cum poţi să previi problemele de circulaţie cu o singură mişcare.

695955-650-1455114387-151931e9b9b262e3c46f890d7409adbb

Deşi o femeie care stă cu picioarele încrucişate pare atragătoare pentru mulţi bărbaţi, aceasta nu ştie ce se poate întâmpla cu corpul ei atunci când adoptă această poziţie pentru mai mult timp:

» Menţinând o astfel de postură pentru ore întregi, poţi ajunge să suferi de o afecţiune numită paralizie de nerv peronier sau pur şi simplu de paralizie. Acest lucru se poate întâmpla şi atunci când alegi să nu schimbi o poziţie oarecare pentru perioade lungi de timp. Se pare că, poziţia care te expune cel mai mult riscului de paralizie de nerv peronier este cea cu picioarele încrucişate.

» În 2010, mai multe studii au demonstrat că atunci când stai jos pentru o perioadă mai lungă de timp şi adopţi poziţia cu picioarele încrucişate, presiunea sângelui din corp creşte. Chiar dacă nu ai probleme deloc cu presiunea sângelui, evitând poziţia cu picioarele încrucişate te va ajuta să duci o viaţă sănătoasă şi să previi eventuale tulburări circulatorii.

O explicaţie pentru acest fenomen este că atunci când pui un picior peste celălalt, trimiţi sângele de la picioare direct la piept, o cantitate mai mare de sânge fiind pompată la inimă, lucru care creşte presiunea sângelui.

O altă explicaţie ar mai fi că presiunea sângelui creşte şi din cauza exercitării unei presiuni la nivelul muşchilor picioarelor (atunci când nu soliciţi muşchii, iar aceştia nu îşi schimbă lungimea), lucru ce creşte rezistenţa la circulaţia sângelui. De aceea, atunci când îţi încrucişezi picioarele la nivelul gleznelor nu ai parte de acelaşi efect.

696005-650-1455114387-5e319058f3c972722774da324843f7f5

» Această poziție poate duce, de asemenea, la un dezechilibru pelvin. Poziţia picior peste picior face ca muşchiul interior al piciorului aşezat deasupra să fie mai scurt, iar cel al coapsei mai lung, lucru ce îţi poate pune articulaţiile în pericol, ba chiar poate provoca dislocarea acestora.
» Obiceiul de a sta aşezat cu picioarele încrucişate poate mări şansele de a dezvolta „vene păianjen”. Deşi factorul principal care contribuie la venele varicoase este gena, poziţia picioarelor încrucişate poate, de asemenea, să ducă la inflamarea şi compresia venelor. Există valve mici în vasele de sânge, care împiedică sângele să curgă în direcţia greşită.

În cele din urmă, un studiu a dezvăluit faptul că poziţia cu picioarele încrucişate pentru o perioadă mai lungă de 3 ore pe zi poate să afecteze poziţia spatelui, ducând la încovoierea acestuia, dureri lombare, de gât, umeri şi chiar de şolduri.

Dacă aceste informaţii ţi-au fost de folos, poate vrei să le împărtăşeşti cu prietenii şi familia, pentru a-i ajuta să evite la rândul lor eventuale probleme de sănătate.

Comentarii

comentarii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ