Home Lifestyle Cultura Toată lumea ştie de cele 5 simţuri, dar ştiai că ai mai...

Toată lumea ştie de cele 5 simţuri, dar ştiai că ai mai putea avea alte 12

0

În fiecare zi, vedem, auzim, mirosim, pipăim şi simţim, dar ştiai că ai putea avea încă alte 12 simţuri pe lângă acestea?

Simţul timpului – este cunoaşterea pe care o ai despre cât de mult timp va presupune o anumită activitate. Este, de asemenea, o abilitate să faci timpul să pară mai lent în timpul perioadelor de suferinţă.

Magnetorecepţie – o regăsim preponderent la păsările zburătoare, dar fără doar şi poate este deţinută şi de anumite fiinţe umane. Câmpurile magnetice sunt subtile, dar posibile.

Propriocepţie – este sensul care îţi permite să identifici şi să simţi corpul fără ca să fii nevoit să te uiţi direct la el. Dacă te întreabă cineva unde sunt picioarele tale şi le poţi găsi fără să te uiţi la ele, aceasta este propriocepţia.

Simţuri pentru mâncarea nesănătoasă – este un simţ care funcţionează la pachet cu mirosul. Acesta ne oferă capacitatea de a mirosi care tip de mâncare nu este sănătoasă pentru noi.

Echilibropercepţia – este ceea ce mai numim noi simţul echilibrului. Acesta ne permite să ne menţinem aceeaşi poziţie pentru o perioadă mai lungă de timp sau pentru o perioadă prestabilită.

Tetracromatism – foarte puţine persoane au acest tip de simţ. Acesta este rezervat persoanelor cu un simţ al viziunii grozav. Majoritatea oamenilor au 3 conuri în ochi, conurile fiind celule care le permit să vadă culorile. Tetracromaticii au 4 şi sunt capabili să vadă culori pe care alţii nu le pot vedea.

Simţul pericolului – este prezent exclusiv la femei şi se manifestă de regulă pe perioada ovulaţiei, când acestea au mult mai dezvoltată capacitatea de a simţi pericolul.

Vedere oarbă – persoanele nevăzătoare au anumite simţuri, numite de regulă Vedere Oarbă, care le permite să se adapteze şi să perceapă împrejurările în propria manieră.

Percepţia de fals – diferă de la o persoană la alta şi ţine de capacitatea de a şti când un zâmbet este fals sau cineva spune o minciună.

Termoconcepţia – ţine de capacitatea de a şti că un obiect va fi fierbinte sau rece înainte de a pune mâinile pe el.

Simţul ovulaţiei – este un simţ specific bărbaţilor heterosexuali, care îi face să fie mai atrăgători pentru femeile aflate la ovulaţie.

Nocicepţie – este capacitatea de a simţi durerea în oase şi organe, ca de altfel şi în piele. Totuşi, acest tip de simţ nu este dintre cele mai plăcute.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version