Home Lifestyle Cultura Povestea tristă din spatele acestei fotografii cu Mark Zuckerberg

Povestea tristă din spatele acestei fotografii cu Mark Zuckerberg

0

Ceea ce ar trebui să fie o promovare a stilului de viaţă sănătos şi o fotografie motivaţională pe care Mark Zuckerberg o împărtăşeşte cu prietenii de pe Facebook s-a transformat într-o defăimare publică.

Mark Zuckerberg şi-a propus în 2016 să ducă la bun sfârşit un proiect personal pe care l-a numit „A Year of Running” (Un an de alergat), în care CEO-ul Facebook trebuie să alerge o milă pe zi, timp de un an de zile, motiv pentru care vedem frecvent fotografii postate de echipa fondatorului reţelei sociale.

Totuşi, imaginea pe care a publicat-o vineri Zuckerberg pe Facebook, arată o imagine nefastă a condiţiilor de trai din Beijing. Reacţiile utilizatorilor Twitter şi Facebook nu au întârziat să apară, iar un element crucial pe care aceştia l-au discutat a fost lipsa măştilor faciale, în cazul echipei, în timpul alergării în Tiananmen Square.

Criza poluării din Beijing, China, a ajuns la cel mai înalt nivel în decembrie 2015, când a fost instalat „codul roşu” de smog, care a acaparat oraşul. Şcolile au fost închise, construcţiile au fost limitate, iar multe alte activităţi au fost contramandate pentru a proteja rezidenţii de efectele toxice ale ceţii din perioada 8 – 10 decembrie 2015.

Totuşi, cetăţenii Chinei nu au întâmpinat experienţa sufocării cu smog de azi de ieri, ci acest lucru se întâmplă de zeci de ani. În noiembrie 2015, nivelul de smog din China a crescut de 50 de ori mai mult decât limita sigură precizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

China a fost, de asemenea, plasată drept ţara care emite cele mai multe gaze de la cărbune. Datele furnizate la începutul lunii noiembrie 2015 sugerează faptul că, China arde cu 17% mai mult cărbune pe an decât a raportat guvernul ţării. Acest lucru înseamnă că, emană cu aproximativ un miliard de tone de dioxid de carbon mai mult în atmosferă decât s-a considerat iniţial, anunţă The New York Times.

Imaginile din acest material vorbesc de la sine şi ne spun povestea nefastă pe care o trăieşte zi de zi fiecare cetăţean al Chinei din cauza calităţii aerului. Uneori, stratul de smog este atât de dens încât nici nu poţi observa clădirile care se află la câteva sute de metri de tine.

Cei mai mulţi cetăţeni aleg să poarte măşti de protecţie împotriva nivelului de poluare, dar specialiştii susţin că măştile din pânză nu te protejează, ci doar te ajută să respiri mai uşor, dar nu blochează particulele mici de poluare, care pot produce cele mai mari daune. Ambasada SUA la Beijing avetizează că măştile din pânză nu protejează plămânii, motiv pentru care recomandă măştile de unică folosinţă în loc.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version