Home Divertisment Gaming Sony intră în industria jocurile pentru dispozitivele mobile

Sony intră în industria jocurile pentru dispozitivele mobile

0

Sony a anunţat demersul de a intra în industria de jocuri pentru dispozitivele mobile, o industrie cu mare potenţial de creştere şi tot mai atractivă.

Cu două luni în urmă, compania Sony a anunţat unirea diviziilor sale PlayStation într-o singură companie. Tot atunci, Sony a creat ForwardWorks, o nouă companie al cărui principal obiect de activitate este dezvoltarea jocurilor pentru dispozitivele mobile.

ForwardWorks va începe activitatea în data de 1 aprilie 2016, în aceeaşi zi cu noua companie Sony Interactive Entertainment. Noua companie se va folosi de numeroasele jocuri, disponibile pe reţeaua PlayStation, pentru a crea jocuri dedicate dispozitivelor mobile, pentru utilizatori din Japonia şi Asia.

Sony nu a dezvăluit detalii despre data la care va fi disponibil primul joc creat de ForwardWorks, dar va fi interesant de urmărit evoluţia sa, în special împotriva gigantului Nintendo, care abia a intrat şi el pe segmentul jocurilor pentru dispozitive mobile şi care a înregistrat 1 milion de descărcări ale jocului Miitomo în doar 3 zile de la lansare.

ForwardWorks va fi condus de către Atsushi Morita, în Tokyo, iar CEO-ul Sony Interactive Entertainment de la nivel global va fi membru al consiliului de administrare.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version