Home Lifestyle Auto Pilotul automat Tesla salvează şoferul de la coliziune, Elon Musk confirmă

Pilotul automat Tesla salvează şoferul de la coliziune, Elon Musk confirmă

0

Pilotul automat de la Tesla este o funcţie menţionată de regulă în contextul în care maşina se conduce singur, dar aceasta este de fapt mai mult decât o asistenţă pentru şofer, iar în anumite situaţii, poate chiar să te salveze de la accidente iminente.

Acest lucru i s-a întâmplat lui Joshua Brown, unul dintre deţinătorii Model S, a cărui maşină s-a tras automat din calea unui camion care aproape că s-a ciocnit de Tesla.

Brown a postat un video cu incidentul pe YouTube şi a descris întregul moment:

„Conduceam pe interstatal şi poţi vedea cum camionul încearcă să pătrundă pe banda mea de mers din partea stângă.

O dată ce drumurile se unesc, camionul încearcă să se îndrepte spre rampa de ieşire din dreapta şi nu vede maşina mea Tesla.

Eu nu mă uitam la acea direcţie, iar Tessy (numele maşinii mele) era pe fază cu pilotul automat angajat. Am conştientizat pericolul abia atunci când Tessy m-a atenţionat că semnalul „preiau controlul imediat”, iar maşina s-a deplasat spre dreapta pentru a evita coliziunea”, a scris acesta.

Video-ul a atras atenţia CEO-ului Tesla, Elon Musk, care a distribuit imaginile pe Twitter luni.

Dacă vrei pilot automat pe Model 3 de la Tesla, trebuie să plătești mai mult, spun sursele.  Toate mașinile Model 3 vor veni cu pilot automat standard, caracteristică pe care o aduce actualizarea de software 7.0 de la Tesla. Autopilotul permite mașinilor Tesla să se conducă singure, să schimbe benzile, să evite obstacolele și chiar să se parcheze singure.

Acestea fiind spuse, multe dintre aceste caracteristici ale pilotului automat, cum ar fi controlul vitezei și abilitatea de a schimba benzile precum și parcarea automată, sunt ceea ce Tesla numește „caracteristici de confort”, care pot fi activate numai dacă plătești 3.000 de dolari în plus. 

Musk a confirmat Tech Insider, că proprietarii Model 3 vor trebui să plătească în continuare pentru activarea acestor„caractersitici de confort”.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version