Home Homepage Motivul real pentru care Apple a creat Apple Watch

Motivul real pentru care Apple a creat Apple Watch

0
CUPERTINO, CA - SEPTEMBER 09: Apple CEO Tim Cook shows off the new iPhone 6 and the Apple Watch during an Apple special event at the Flint Center for the Performing Arts on September 9, 2014 in Cupertino, California. Apple is expected to unveil the new iPhone 6 and wearble tech. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Fostul CEO Apple, Steve Jobs, a simţit că sistemul de sănătate are nevoie de o revizie tehnologică completă. Apple Watch, primul smartwatch lansat de companie din Cupertino, a sărbătorit recent 1 an de la lansare.

De vreme ce Apple nu spune exact câte unităţi smartwatch au fost vândute, estimăm că numărul este undeva între 13-15 milioane, aducând venituri cuprinse între 2-3 miliarde de dolari, un aspect deloc rău pentru un produs despre care se zvonea că va reprezenta un real eşec.

Tim Bajarin de la Time.com a petrecut recent timp alături de executivii de la Apple implicaţi în crearea Watch şi a încercat să afle care a fost motivul real pentru care compania a ales să creeze acest dispozitiv.

Deşi ne-am fi aşteptat ca la baza conceptului să stea moda şi designul, se pare că în inima produsului stă de fapt sănătatea.

Fostul CEO Apple, Steve Jobs, a dezvoltat cancer la pancreas în 2004, iar de atunci a petrecut ani la rând prin spitale, încercând să găsească un leac, dar din păcate în 2011 a decedat. De vreme ce întreaga sa călătorie prin sistemul de sănătate a lăsat un impact puternic asupra personalităţii sale, Steve Jobs a decis să aducă o schimbare şi în companie, de vreme ce managementul de top al Apple a fost afectat.

Dacă analizăm pas cu pas iniţiativele de sănătate ale Apple, multe se concentrază asupra ajutării oamenilor să înregistreze date de toate tipurile şi să le poată distribui în siguranţă celor care se preocupă de starea lor de sănătate. Apple desfăşoară, de asemenea, proiecte legate de înregistrarea sistemului de sănăptate, a managementului şi interacţiunii dintre doctor şi pacient şi scopul de a transforma relaţia pacient-doctor într-una mai puţin frustrantă şi mai fructoasă.

Apple ia cât se poate de în serios rolul Apple Watch în sănătatea clienţilor, motiv pentru care realizează tot felul de experimente în laboratoare, legate de senzori, radiaţii şi diferite tehnologii de monitorizare pe care să le implementeze pe Apple Watch şi iPhone.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version