Home Homepage Google va fi sancţionat cu cea mai mare amendă pentru abuz de...

Google va fi sancţionat cu cea mai mare amendă pentru abuz de poziţie dominantă

0

Gigantul Google ar putea fi sancţionat în următoarea perioadă cu cea mai mare amendă aplicată de Comisia Europeană până acum. Acest lucru se întâmplă pentru că, aceasta a abuzat, potrivit The Telegraph, de poziţia dominantă în care se află.

Această discuţie a mai fost adusă în temă în decursul anului trecut, iar acum se pare că organele competente ale statului intervin pentru ca lucrurile să reintre pe făgaş normal. Google este acuzat că a manipulat rezultatele căutărilor, pentru a aduce propriile produse de shopping deasupra concurenţei.

Astfel, Google va fi sancţionat de Comisia Europeană pentru abuz de poziţie dominantă cu suma de 3 miliarde de euro. Aşa cum ne-am putea aştepta, Google va contesta cel mai probabil decizia, iar povestea nu se va încheia aici.

Locul 1 când vine vorba de cea mai mare amendă dată de Comisia Europeană este deţinut de Intel, o altă companie din indistria de tehnologie, compania fiind vinovată tot de abuz de poziţie dominantă. În 2009, Intel a contestat decizia, dar cu acest lucru nu a reuşit decât să amâne plata amenzii cu 5 ani de zile.

Legislația europeană permite în aceste cazuri aplicarea unei amenzi maxime de 10% din vânzările anuale ale unei companii. În cazul Google, acest cuantum înseamnă 3,3 miliarde de euro, ceea ce nu este cu mult peste amenda vehiculată.

Acesta nu este prima dată când Google are o problemă în Europa. Uniunea Europeană a anunțat în decursul lunii trecute că a început demersurile pentru o altă cauză, în care Google pare să favorizeze propriile aplicații în cadrul sistemului de operare Android.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version