Home Homepage REVIEW: Vector Watch Luna este pentru mine smartwatch-ul ideal care se apropie...

REVIEW: Vector Watch Luna este pentru mine smartwatch-ul ideal care se apropie de perfecţiune

0

Ceasul este pentru mine un accesoriu care nu trebuie să lipsească nimănui. Indiferent de marcă, de preţ sau de culoare, ceasul este elementul care insuflă un sentiment de încredere în persoana care îl poartă.

Nu am fost niciodată un avid colecţionar de ceasuri şi nici nu mi-am permis să visez la ceasuri de mână scumpe, din simplul motiv că nu sunt pasionat de ceasuri, dar în ceea ce priveşte deţinerea unui ceas, nu m-am dezis în nicio măsură.

Când smartwatch-urile au început să apară pentru prima oară, au trezit în mine sentimente contradictorii, care oscilau între respingerea acestui nou gadget şi acceptarea lui, datorită funcţionalităţilor cu care vine. Aceste sentimente contradictorii au venit ca urmare a unei analize a ceea ce însemnă pentru mine un CEAS.

Pentru mine, CEASUL este un dispozitiv de măsurare a timpului şi care are capacitatea de a indica şi data în care ne aflăm. CEASUL trebuie să aibă un cadran potrivit ca mărime, care să fie foarte uşor de citit, iar limbile fosforescente sunt un plus, deoarece îmi permite să văd pe întuneric la ce oră mă plasez pe axa timpului. Bateria ţine aproape 1 an. Totul este simplu, clar, iar design-ul este un factor ce ţine de gust, iar gusturile nu se discută.

SmartWatch-ul este  o extensie a smartphone-ului. Scopul principal este de a afişa notificările pe care le primeşti pe dispozitivul mobil, fără a mai fi nevoit să scoţi smartphone-ul din buzunar. Este practic şi foarte eficient.

Am testat Huawei Watch şi Samsung Gear S2, două smartwatch-uri foarte promiţătoare şi bogate în funcţionalităţi, dar cu toate acestea, nu am fost deloc atras de acest concept de smartwatch, lucru care pe mine mă enerva la culme, mai ales pentru că mă străduiam din răsputeri să accept acest gadget.

Spre fericirea mea, răspunsul la întrebarea “de ce nu mă atrag acele smartwatch-uri” a venit în momentul în care am găsit smartwatch-ul care mi se potriveşte: Vector Watch.

Par nişte cuvinte mari, venite de undeva de pe un meleag care nu este accesibil oricui, dar nu fac altceva decât să descriu ceea ce am simţit. Descoperirea acestui smartwatch m-a făcut să înţeleg de ce nu m-au atras celelalte. Sunt lucruri atât de mici, dar care, în acelaşi timp, fac diferenţa.

Primul lucru pe care l-aş menţiona la acest ceas inteligent este bateria. Perioada de funcţionare este îndelungată, comparativ cu un smartwatch convenţional, pe care trebuie să îl încarci la fiecare două zile, dacă nu chiar zilnic. Vector Watch poate funcţiona de la 16 până la 48 de zile, în funcţie de regimul de utilizare.

De ce este atât de lungă perioada de funcţionare? Pentru că are legătură cu încă un aspect care face ca acest ceas să fie perfect pentru mine: nu are touchscreen, iar ecranul este alb-negru. Celelalte smartwatch-uri au un ecran de 16 milioane de culori, care nu îmi folosesc la nimic. Serios. LA NIMIC! Smartwatch-ul nu îl folosesc pentru a mă uita la poze, iar în afară de aspectul vizual, nu văd niciun rost să am display color. Dacă vreau să văd o poză sau un filmuleţ, voi apela la dispozitivul meu cu diagonală de 5.5 inchi.

Ecranul tactil este altă funcţionalitate a cărui rost nu o găsesc sub nicio formă. Explicaţia este cât se poate de simplă: suprafaţa degetului meu care interacţionează cu ecranul tactil este de 1cm/1cm (mi-am măsurat buricul degetului), iar ecranul are un diametru de 3 cm. Asta înseamnă un display foarte greu de utilizat. Mai mult, eu am o obsesie pentru amprente, obsesie care nu se manifestă pentru smartphone, dar este extrem de activă când vine vorba de ceas. A devenit un tic să sterg cadranul ceasului şi să mă asigur că este curat, fără nicio amprentă. Perioada în care am avut Vector Watch a fost una foarte bună pentru sindromul meu obsesiv-compulsiv.

Alt aspect care pe mine m-a deranjat la celelalte dispozitive a fost meniul foarte stufos, cu miile de opţiuni, pe care nu le foloseam nici în proporţie de 5%. În momentul în care am pus la mână Vector Watch am spus: „am nevoie de o faţă care să îmi indice ora, data, numărul de paşi pe care i-am realizat şi numărul de calorii pe care le-am ars”. Am găsit faţa de ceas care afişează toate aceste lucruri, iar de acolo, în afară de vizualizarea alertelor pe care le primesc pe telefon, nu a mai fost nevoie să configurez nimic.

Încă o dată, mi se pare absurd să atribuim unui dispozitiv o serie de funcţionalităţi de care utilizatorul nu are nevoie, doar pentru a bifa câteva căsuţe în plus şi pentru a creşte preţul inexplicabil. Consider că ceea ce oferă Vector Watch este esenţialul, fără a face rabat de la nimic.

Designul este foarte plăcut, iar în ceea ce priveşte senzaţia pe care am avut-o când l-a purtat, pot spune că m-am obişnuit cu el mult mai repede comparativ cu alte ceasuri.

Aşa cum veţi afla şi de pe vectorwatch.com, utilizatorii primesc la achiziţionare garanţia de 2 ani nu doar pentru ceas, ci şi pentru baterie. O baterie care promite o autonomie de până la 30 de zile la o singură încărcare. Colecţia Vector Watch vine cu 2 versiuni de smartwatch-uri: LUNA şi MERIDIAN. Personal, am testat Luna, dar nu mi-a displăcut nicio secundă Meridian, care are un cadran dreptunghiular, ce creează un echilibru perfect între stilul modern şi cel clasic, împreună cu curelele din piele sau silicon.

Pentru a vă convinge că cele spuse de mine mai sus sunt adevărate, fiecare ar trebui măcar să testeze aceast produs la un moment dat. Vector Watch Luna a fost pentru mine un însoţitor perfect pentru că am primit notificări discrete printr-o vibraţie, extrem de utililă aş spune, de vreme ce mulţi dintre noi nu auzim telefonul când suntem în mişcare sau nu îl simţim când vibrează în buzunar. Fie că a fost vorba de apeluri, mesaje, email-uri sau alerte ale aplicaţiilor, am fost avertizat şi am ştiut când este momentul să îmi verific cu adevărat telefonul.

Vector Watch Luna a fost în permanenţă conectat la smartphone-ul personal prin intermediul aplicaţiei Vector Smartphone App. Deţin un S6 Edge Plus, aşa că am descărcat versiunea de Android, dar la fel de bine funcţionează lucrurile în ceea ce priveşte iOS sau Windows.

Atât în aplicaţia Vector Smartphone App, cât şi pe website-ul companiei, utilizatorii au la dispoziţie feţe de ceas, care sunt actulizate periodic, mai ales pentru că Vector Watch şi-a propus ca smartwatch-urile să primească cel puţin o dată pe lună funcţii noi. Nu are rost să detaliez modul de utilizare al ceasului, mai ales pentru că indicat ar fi ca fiecare utilizator să poată trăi propia experienţă, propria poveste. De asemenea, mai multe video-uri explicative, detalii tehnice sau informaţii legate de curele şi nu numai, găsiţi la secţiunea SUPPORT de pe site.

Ţin să precizez o informaţie extrem de interesantă, aceea că poţi să împărtăşeşti ideile tale cu cei de la Vector Watch intrând la secţiunea Developer and Beta community, iar la un moment dat una dintre propunerile tale poate deveni realitate şi, de ce nu, vei purta la încheietura mâinii faţa de ceas gândită şi creată chiar de tine.

În România, Vector Watch poate fi achiziţionat de la 23 de centre, pe care le răgăsiţi tot pe site-ul oficial al companiei, iar preţurile diferă de la un retailer la altul, aşa că nu ar fi o idee rea să faceţi o comparaţie între acestea înainte de a plasa comanda.

Vector Watch a fost numit de Forbes „Smartwatch-ul magic care durează o lună de zile”, Mashable a spus că este „Smartwatch-ul suficient de la modă pentru străzile din New York”, iar Stuff a spus că este „Smartwatch-ul pe care ai fi mândru să îl porţi”. Eu spun că este smartwatch-ul ideal pentru mine la acest moment. Este simplu, subtil şi arată extrem de bine, ca să nu mai spun că mă încântă enorm prin autonomia bateriei pe care o oferă. Vector Watch a ales să lanseze ceea ce îmi place şi mă mulţumeşte, a optat pentru cea mai simplă şi mai puţin complicată cale de a crea un smartwatch, iar aşa m-a cucerit.

Dacă este să vorbim despre preţul Vector Watch, unii ar spune că suma de 1550 RON este prea mare pentru ceea ce oferă produsul, dar spun încă o dată, până nu testezi smartwatch-ul, vei găsi vrând-nevrând destul de multe scuze să spui că preţul este mult prea mare.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version