Home Homepage Huawei P9 oferă clienţilor Garanţia VIP şi se bucură de vânzări cu...

Huawei P9 oferă clienţilor Garanţia VIP şi se bucură de vânzări cu 80% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

0

Huawei a lansat flagship-ul smartphone Huawei P9 în România în data de 27 aprilie, iar la doar o lună de la lansare vânzările Huawei P9 înregistrează un trend ascendent, fiind cu 80% mai mari în comparaţie cu cele ale modelului Huawei P8, în aceeaşi perioada a anului trecut.

Am stat de vorbă cu reprezentanţii Huawei România şi am aflat o serie de informaţii extrem de folositoare legate de partea de reparaţii, garanţie sau înlocuire telefon Huawei P9.

Care sunt aşteptările Huawei în ceea ce priveşte piaţa din România? Va determina lansarea flagship-ului P9 o popularizare a mărcii mai mare decât se bucură în prezent?

Ne dorim să ne consolidăm poziţia pe segmentul premium, unde ne-am început ascensiunea în anii anteriori. Huawei P9 este un model care a devenit popular în scurtă vreme de la lansare datorită USP-urilor pe care le oferă, ca de exemplu camera duală şi colabarea cu Leica, însă ceea ce ne bucură este faptul că, pe lângă awareness, produsul are o percepţie extrem de favorabilă în rândul consumatorilor români.

Cum se poziţionează Huawei în România faţă de competitorii săi direcţi, Samsung, LG şi Apple? Cu ce vin în plus dispozitivele Huawei?

Este simplu: muncim mai mult şi ne reinventăm în permanentă pentru a întâmpina şi depăşi aşteptările clienţilor noştri. Noi credem că motivul pentru care am reuşit să câştigăm în atât de scurt timp încrederea românilor este legat tocmai de eforturile constante pe care le depunem pentru a inova în ceea ce priveşte atât produsele, cât şi serviciile pe care le oferim. Bineînţeles că la acesta se adaugă şi legătură pe care am reuşit să o creem cu consumatorii noştri şi pe care ne propunem să o facem din ce în ce mai strânsă prin activităţi constante de comunicare şi campanii cu o abordare emoţională, aşa cum este campania pe care am lansat-o împreună cu ambasadorul nostru local, Smiley.

Care este numărul de dispozitive pe care Huawei P9 se aşteaptă să le vândă în România în 2016?

Întrucât este un model premium, estimările se învârt undeva în jurul a câteva mii de unităţi, o cifra la nivelul pieţei pe acest segment.

Câte centre de service are Huawei în România? Care sunt acestea şi cum pot fi contactate de utilizatori.

Ne propunem să fim aproape de clienţii noştri, tocmai de aceea dezvoltăm constant serviciile after-sales. Tocmai de aceea, Huawei are contracte în momentul de faţă cu furnizori importanţi pe partea de service, în mod special cu ESD România cu care susţinem proiectul Huawei Service Center. Utilizatorii se pot prezenţa direct la Huawei Service Center sau pot sună la TelVerde Huawei, iar un curier va veni apoi şi le va ridică produsul gratuit direct de acasă.

La evenimentul de lansare a Huawei P9 în România, Huawei s-a lăudat cu faptul că are o rată redusă de întoarcere în service pentru telefoanele din portofoliu. Care sunt cele mai bine vândute smartphone-uri Huawei pe piaţă din România şi care au fost cele mai frecvent semnalate probleme de către clienţi cu privire la acestea.

În 2015, cel mai bine vândut model Huawei a fost Huawei P8 lite, pentru care într-adevăr a existat o rată mică de întoarcere a telefoanelor în service. În ceea ce priveşte problemele semnalate, pe primul loc sunt cele cauzate de şocuri mecanice, dar şi de contactul cu lichide.

Tot la evenimentul de lansare Huawei P9 am aflat că Huawei oferă serviciul de „Reparaţie într-o ora”. Ce cuprinde acest serviciu? Există piese de schimb în stoc pentru orice tip de defecţiune?

Serviciul „Reparaţie într-o ora” este un alt beneficiu pe care îl oferim clienţilor noştri şi pe care l-am dezvoltat împreună cu ESD România. Utilizatorii smartphone-urilor Huawei, se pot prezenţa la Centrul de Service Huawei România, aflat pe Bulevardul Decebal, nr. 14, sector 3, Bucureşti, iar telefonul în garanţie le va fi reparat gratuit.

În tot acest timp, aceştia pot vedea pe un ecran statusul reparaţiei telefonului şi pot testa noile modele Huawei, disponibile în cadrul centrului. Se pot repara atât telefoane în garanţie, cât şi în afară garanţiei – pentru cele din urmă, suportandu-se însă costul reparatiei.

Există piese de schimb pentru aproape orice tip de defecţiune şi, tocmai datorită acestui motiv, rată de rezolvare estimată a dosarelor deschise prin acest serviciu este de 90%.

O dată cu lansarea Huawei P9, dacă îmi amintesc bine, am aflat că utilizatorii au la dispoziţie 3 luni de zile să vină în service gratuit pentru orice tip de reparaţie. Puteţi să ne vorbiţi mai pe larg despre acest concept?

Utilizatorii se pot bucură de Garanţia VIP:

» Garanţie 3 ani – profiţi de 1 an în plus bonus faţă de garanţia de 2 ani:

» Garanţie ecran – obţineţi o înlocuire gratuită a ecranului dispozitivului dvs pentru orice deteriorare accidentală

» Înlocuire telefon – în primele 3 luni de la achiziţie, îţi oferim o înlocuire gratuită a produsul dacă acesta dezvoltă defecţiuni de hardware. Garanţia VIP trebuie să fie activată în termen de 30 zile de la achiziţia produsului prin intermediul aplicaţiei HiCare, preinstalate pe telefon.

Conceptul a fost dezvoltat pornind de la insigt preţios din piaţă: cei mai mulţi dintre cei care achizitionaeaza un nou telefon, îl deteriorează în primele luni de după achiziţie, până ajung să se familarizeze cu diagonală acestuia şi cu celelalte particularităţi. Tocmai de aceea, ne-am dorit să le oferim un avantaj clienţilor noştri, care se pot acomoda acum liniştiţi cu noul lor Huawei P9.

Există 4 tipuri de clienţi: cei care cumpără la liber telefonul, fără asigurare; cei care cumpără la liber şi îşi fac o asigurare; cei care cumpără la abonament fără asigurare şi cei care cumpără la abonament cu asigurare. Spre exemplu, dacă un utilizator are parte de nefericitul eveniment de a sparge display-ul telefonului, cum trebuie să procedeze în oricare dintre cele 4 situaţii?

Pentru a beneficia de Garanţia VIP Huawei, utilizatorii trebuie doar să acceseze aplicaţia HiSuite, preinstalată pe telefonul lor Huawei P9 şi să completeze câmpurile necesare. Din acel moment, vor beneficia de Garanţia VIP, care include 3 ani de garanţie de produs, 3 luni de înlocuire gratuită a ecranului pentru orice incident şi 3 luni de înlocuire gratuită a produsului, dacă acesta prezintă un defect hardware.

Este important însă de menţionat că garanţia nu se aplică dacă utilizatorii nu se înregistrează în aplicaţia menţionată mai sus în interval de o luna de la achiziţia telefonului.  De asemenea, garanţia oferită de producător nu are legătură cu asigurarea telefonului, care este adiacentă şi opţională.

Ce puteţi să ne spuneţi despre tendinţa de achiziţionare a Huawei P9 la o luna de la lansare?

Până acum, vânzările Huawei P9 înregistrează un trend ascendent, fiind cu 80% mai mari în comparaţie cu cele ale modelului Huawei P8, în aceeaşi perioada a anului trecut. Este clar că vorbim despre o creştere semnificativă care nu poate decât să ne bucure şi să ne arate interesul din ce în ce mai mare al românilor pentru produsele Huawei.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version