Home Lifestyle Cultura 6 din 10 persoane distribuie un articol fără să îl citească

6 din 10 persoane distribuie un articol fără să îl citească

0
ARCHIV: Das Logo von Facebook ist in Berlin fuer eine Fotoillustration auf einem Laptopbildschirm zu sehen (Foto vom 01.02.12). Facebook geht gegen gefaelschte Profile vor. Das soziale Netzwerk begann, eine Vielzahl von Profilen zu loeschen, die das Unternehmen als unecht einstuft, berichtet das Technologieblog "TechCrunch". Facebook selbst schaetzt die Zahl der unechten Eintraege auf mehr als 80 Millionen. Dazu zaehlt Facebook Profile, die doppelt oder falsch angelegt wurden. Auch Nutzerprofile, die allein zum Verschicken von Spam-Nachrichten benutzt werden, sind unerwuenscht. (zu dapd-Text) Foto: Timur Emek/dapd

Science Post a publicat recent un text prin care trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care utilizatorii consumă conţinutul din social media: „Un studiu recent arată că 70% dintre utilizatorii Facebook citesc doar titlurile poveştilor de ştiinţă înainte să comenteze.”

Aproximativ 46.000 de persoane au distribuit o postare, dar cei mai mulţi dintre aceştia au făcut asta din neatenţie sau din pură obişnuinţă.

Potrivit unul alt studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Columbia şi Institutul Naţional Francez arată că 59% din link-urile distribuite în social media nu au fost niciodată cu adevărat accesate: Cu alte cuvinte, multe persoane se pare că redistribuie ştiri fără ca să le citească.

Partea neplăcută este că, tot studiile arată că subiectele distribuite determină ce ştiri trebuie să circule în continuare în News Feed-urile utilizatorilor. Aşadar, ceea ce distribui împreună cu pritenii tăi duce la construirea agendelor politice şi culturale.

„Oamenii au obiceiul mai degrabă să distribuie un articol decât să îl citească”, declară co-autorul studiului, Arnaud Legout într-un comunicat. „Acest lucru este tipic consumului de informaţie modernă. Oamenii îşi formează o opinie pe baza sumarului sau a sumarului sumarurilor, fără să facă vreoun efort de aprofundare.”

Cercetătorii au mai făcut, de asemenea, o serie de alte observaţii: Majoritatea click-urilor la noile subiecte găsite au fost făcute la link-uri distribuite de regulă de utilizatorii Twitter şi nu de organizaţia media în sine. Link-urile pe care utilizatorii le accesează au fost mai vechi decât am crezut în general, unele au fost publicate, de fapt, de câteva zile. Dar şi mai interesant este obiceiul de distribuire fără a da click.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version