Home Homepage Un bărbat spune că a inventat iPhone-ul în 1992 şi dă în...

Un bărbat spune că a inventat iPhone-ul în 1992 şi dă în judecată Apple pentru mai mult de 10 miliarde de dolari

0

Un bărbat din Florida, pe nume Thomas S Ross, spune că a inventat iPhone-ul în anul 1992 şi are de gând să dea în judecată Apple pentru suma de 10 miliarde de dolari.

Potrivit The Telegraph, Thomas spune că la baza celor declarate de el stau o serie de schiţe pe care se pare că le-a depus la United States Patent and Trademark Office pentru „dispozitiv electronic de citire”. Potrivit designului original deţinut de Ross, dispozitivul are un ecran cu iluminare din spate, o baterie reîncărcabilă şi un ecran dominant pe care nu l-ai mai văzut pe niciun alt gadget în anii ’90:

Ross pretinde că designul a fost copiat de Apple, păstrat şi folosit pentru a crea o serie de produse derivate sub numele Apple. Cu alte cuvinte, designurile lui au fost un adevărat precursor pentru iPod, iPhone şi iPad. Bărbatul are de gând să demonstreze că ceea ce spune este adevărat şi dă în judecată Apple, iar în urma procesului speră să se îmbogăţească cu o sumă nici mai mică, nici mai mare, de 10 miliarde de dolari.

Deşi Ross pretinde că deţine patentul pentru iPhone încă din 1992, se pare că dispozitivul nu a fost niciodată finalizat pentru că nu au fost plătite unele taxe de la acea vreme, iar în 1995 proiectul a fost abandonat.

În acuzaţiile pe care le-a făcut Ross cu privire la Apple se arată că „a fost primul care a creat şi fost acceptat să creeze o combinaţie între uneltele media şi de comunicare … a căror identitate a fost, de atunci, deturnată şi exploatată de iPhone-urile, iPod-urile şi iPad-urile de la Apple.”

Ce părere aveţi, seamănă schiţa lui Ross cu iPhone-ul lansat de Steve Jobs în 2007? Lasă-ne opinia ta în secţiunea de comentarii de mai jos!

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version