Home Smart Gadgets Philips lansează o serie de gadgeturi smart pentru monitorizarea sănătăţii

Philips lansează o serie de gadgeturi smart pentru monitorizarea sănătăţii

0

Compania Philips s-a remarcat deja prin dezvoltarea liniei Hue de becuri programabile, dar nu a fost suficient.

Acum, toate cunoştinţele pe care lea dobândit dezvoltând dispozitive interconectate le aplică într-un domeniu în care Philips este foarte popular: sistemul de sănătate.

Philips a lansat patru dispozitive smart, pentru monitorizarea stării de sănătate al utilizatorilor: un cântar, un ceas, un termometru de ureche şi un dispozitiv de măsurare a tensiunii arteriale. Fiecare dintre acestea au fost create pentru a funcţiona cu aplicaţia Philips HealthSuite, disponibilă pentru Android şi iOS.

Funcţiile fiecarui dispozitiv sunt intuitive. Aparatul de măsurare a tensiunii arteriale este o versiune compactă a celei pe care doctorii o folosesc la cabinetele medicale. Acesta măsoară tensiunea arterială diastolică şi sistolică, cât şi ritmul cardiac. Sunt disponibile două versiuni, pentru încheietură şi pentru braţ , la un preş de aproximativ 90 euro, respectiv 100 euro.

Cântarul este disponibil în două variante de culoare, alb şi respectiv negru, iar acesta măsoară greutatea, calculează indicele de masă corporală şi face estimări ale pricentului de grăsime din corp. Acesta are un preţ de aproximativ 100 de euro.

Termometrul de ureche măsoară temperatura corporală în numai 2 secunde. Acesta este cel mai ieftin dintre toate produsele, la un preţ de 60 euro.

Ultimul gadget lansat este Philips Health Watch, care monitorizează activitatea, ritmul cardiac şi somnul. Nu este un smartwatch, la propriu. Nu va afişa notificări de pe smartphone, nu rulează Android Wear şi nu suportă alte aplicaţii. Nici măcar nu are ecran tactil.

Cu toate acestea, Philips consideră că acest dispozitiv va oferi toate informaţiile necesare pentru abordarea unui stil de viaţă mai sănătos. Nu avem încă un preţ pentru ceasul Philips, dar revenim cu informaţii pe măsură ce acestea vor apărea.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version