Home Lifestyle Cultura Uber pleacă de pe piaţa din China. Didi Chuxing preia operaţiunile companiei

Uber pleacă de pe piaţa din China. Didi Chuxing preia operaţiunile companiei

0

Uber Technologies Inc. vinde operaţiunile din China celei mai mari rivale, Didi Chuxing, punând astfel capăt războiului de preţuri şi având astfel libertatea de a se concentra asupra altor pieţe.

Uber a pierdut deja 2 miliarde de dolari în China în cei doi ani de zile de existenţă pe piaţa asiatică. Înţelegerea dintre cele două companii arată faptul că Didi va investi un miliard de dolari în compania globală Uber, potrivit unor surse apropiate.

Uber a spus că este profitabil în Statele Unite şi Canada, dar pierderile în pieţele dezvoltate au depăşit cu mult progresul obţinut din greu. Pierderile mari din China sunt principalul factor pentru care Uber nu a reuşit să arate adevărata capacitate şi a fost nevoită în cele din urmă să fuzioneze cu Didi.

„Cea mai mare ameninţare existenţială pentru Uber în ultimele 2 luni de zile a fost aceea că în China pierdeau capital în aşa manieră încât erau ameninţate şi restul operaţiunilor de la nivel mondial”, a declarat Arun Sundararajan, un profesor de la Universitatea New York.

Acum că problemele cu privire la piaţa din China au fost puse la punct, Uber se poate întoarce în alte ţări unde luptă pentru market share, precum Grab în Asia de Sud-Est, Ila din India şi Lyft Inc. în Statele Unite.

Didi cumpără brandul Uber, afacerile şi datele din ţară, se arată în comunicatul de presă al companiei. Uber Technologies şi Uber China, inclusiv gigantul Baidu Inc. vor primi 20% din companiile combinate. „Didi Chuxing şi Uber au învăţat multe una de la cealaltă în ultimii 2 ani de zile”, spune Cheng, care este de asemenea CEO.

Didi va fi evaluat la 35 de miliarde de dolari după această înţelegere, potrivit surselor citate de Bloomberg. Totodată, în urma acestei fuziunii, compania globală Uber ajunge la o valoare de piaţă de 68 miliarde de dolari. Uber China este o companie mixtă de ţinută de Uber, care deţine majoritatea titlurilor, Baidu şi alţi investitori. Didi Chuxing operează, în medie, 11 milioane de curse pe zi, în vreme ce Uber doar 1 milion de curse.

Didi Chuxing, cunoscută anterior sub denumirea Didi Kuaidi, controlează 87% din piața servicii de transport de tip car-hailing din China.

Uber este o companie de tehnologie care conectează în timp real pasagerii — utilizatorii  aplicației cu același nume — cu șoferii care utilizează platforma. În prezent, Uber oferă o alternativă sigură de transport în aproape 400 de orașe din peste 65 de țări.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version