Home Divertisment Evoluţie O rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX a explodat, distrugând un satelit...

O rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX a explodat, distrugând un satelit Facebook

0

O rachetă Falcon 9, a companiei SpaceX, care ar fi trebuit să transporte un satelit Facebook, a explodat pe rampa de lansare de la Cape Canaveral.

Potrivit mai multor martori oculari, racheta SpaceX Falcon 9 a explodat pe rampa de lansare, în timpul unor teste. Această rachetă ar fi trebuit să fie lansată Sâmbătă, 3 septembrie, cu misiunea de a transporta pe orbită un satelit al companiei Facebook.

Compania SpaceX a confirmat faptul că nu există persoane rănite în timpul deflagraţiei, dar că racheta şi încărcătura au fost distruse în totalitate.

Satelitul de comunicaţii Amos-6, care ar fi trebuit lansat în orbită în cadrul misiunii, ar fi fost folosit în cadrul iniţiativei „internet.org”, a companiei Facebook, de a furniza internet de viteză sporită în mediile mai greu accesibile.

Suntem dezamăgiţi de pierderea pe care am înregistrat-o, dar rămânem dedicaţi misiunii de a conecta oamenii la internet, pe tot globul„, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Facebook.

Comandamentul local pentru situaţiile de urgenţă a declarat că nu există nicio ameninţare pentru locuitorii din zonele învecinate.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version