Home Homepage Vânzările de smartphone-uri au crescut cu 1% de la an la an,...

Vânzările de smartphone-uri au crescut cu 1% de la an la an, chiar şi cu retragerea Galaxy Note 7 de pe piaţă

0

Vânzările globale de smartphone-uri au crescut cu 1% în trimestrul al treilea din 2016 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, spune firma de cercetare International Data Corporation (IDC).

Rezultatele preliminare sugerează că furnitorii au vândut un total de 362.9 milioane de unităţi smartphone în cel de-al treilea trimestru al anului 2016 în comparaţie cu 359.3 milioane de unităţi în cel de-a treilea trimestru al anului 2015, susţine IDC, cu transferurile secvenţiale crescute la 5.3% de la 344.7 milioane de unităţi livrate în trimestrul al doilea din 2016.

Între timp, furnitorii de smartphone-uri de top rămân neschimbaţi de la un trimestru la altul, aşa cum o demonstrează şi tabelul de mai jos.

top-producatori-smartphon

HTC, LG şi Samsung au publicat recent rezultatele celui de-al treilea trimestru din 2016. HTC chiar dacă vede o pierdere operaţională de 63.30 milioane de dolari, este cu 31,35% în creştere în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, mulţumită dispozitivelor Vive VR şi HTC 10.

Divizia de mobile de la Samsung a văzut o cădere nesurprinzătoare de 95% în profitul operaţional, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar rezultatul se datorează în mare parte retragerii de pe piaţă a phabletului Galaxy Note 7.

Huawei a livrat cu 23% mai multe unităţi decât în trimestrul al treilea din 2015, mulţumită vânzărilor mari ale flagship-ului Huawei P9 şi a smartphone-ului Honor V8, un telefon de succes din sub-brandul Honor. Huawei este al treilea mare producător de smartphone-uri din lume, dar vine rapid în urma Apple şi Samsung, ceea ce sugerează că s-ar putea să asistăm cât de curând la o schimbare în tabelul de mai sus.

În ceea ce priveşte LG Mobile, compania coreeană a întâmpinat cea mai mare pierdere într-un trimestru. Vânzările sale au scăzut cu 23% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultând o pierdere record de 389.4 milioane de dolari. De vină nu este doar performanţa slabă a LG G5, ci şi scandalul boot loop LG G4, despre care compania a refuzat să vorbească prea mult public.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version