Home Smart Gadgets Samsung retrage de pe piaţă şi 2,8 milioane de maşini de spălat

Samsung retrage de pe piaţă şi 2,8 milioane de maşini de spălat

0

Chiar dacă Samsung a reuşit să retragă de pe piaţă până la această oră 85% dintre terminalele Galaxy Note 7, coşmarul nu se încheie. Gigantul sud-coreean Samsung Electronics Co. Ltd. a anunţat vineri că va retrage de pe piaţă aproximativ 2,8 milioane de maşini de spălat cu încărcare verticală de pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

Se pare că, maşinile de spălat pe care Samsung urmează să le retragă de pe piaţa din SUA prezintă un adevărat risc pentru utilizatori. Mai exact, mecanismul de închidere a uşilor dispozitivelor nu funcţionează corespuntător, se pot desprinde de şasiu în timpul funcţionării şi pot provoca răni.

Până la această oră au fost semnalate nouă cazuri de accidente provocate de impactul cu uşa maşinii de spălat, precum şi 733 de rapoarte cu privire la vibraţiile în exces ale maşinilor de spălat sau desprinderea uşii de pe şasiu, potrivit Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului din Statele Unite.

Samsung ar putea retrage în cele din urmă 34 de modele de maşini de spălat cu încărcare verticală. Acestea fac parte din maşinile de spălat produse de gigant în perioada martie 2011 – noiembrie 2016 şi sunt disponibile la preţuri între 450 – 1.500 de dolari.

În urmă cu numai o lună de zile, Samsung a anunţat retragerea definitivă de pe piaţă a smartphone-ului Galaxy Note 7, eveniment ce a lăsat o pată neagră pe imaginea companiei. Aproximativ 2,5 milioane de terminale Galaxy Note 7 au fost chemate pentru retragere şi înlocuire, iar până la această oră doar 85% dintre produse au fost înapoiate gigantului.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version