Home Homepage Ce ştim şi ce se zvoneşte despre revenirea Nokia în 2017

Ce ştim şi ce se zvoneşte despre revenirea Nokia în 2017

0

Unul dintre cele mai anticipate evenimente care vor avea loc în 2017 va fi revenirea brandului Nokia pe piaţa de dispozitive mobile. La mijlocul anului 2016, compania cu sediul în Finlanda a ajuns la înţelegere cu HMD Global Oy, care va lansa noi smartphone-uri cu Android, ce vor purta brandul Nokia pe ele în 2017.

De fapt, chiar săptămâna acesta HMD a anunţat primele două telefoane sub brand Nokia, dar trebuie să ştim de la capul locului că nu este vorba despre două smartphone-uri, ci de două telefoane cu taste fizice, numite Nokia 150 şi Nokia 150 Dual SIM. Ambele vor fi disponibile la vânzare în diferite părţi din Europa, Asia şi alte pieţe în primul trimestru din anul 2017, aşa că nu este exclus să ajungă şi în România.

Totuşi, interesul utilizatorilor este manifestat în mare parte cu privire la smartphone-urile Android ce vor fi lansate sub brandul Nokia. Pentru moment avem parte doar de zvonuri, nu şi de declaraţii oficiale.

Ce ştim cu certitudine despre viitoarele smartphone-uri Nokia

» HMD va produce şi va lansa în următorii 10 ani telefoane, smartphone-uri şi tablete sub brandul Nokia. Primele smartphone-uri care vor rula sistemul de operare Android sunt programate pentru primul trimestru al anului 2017.
» HMD este de fapt un start-up, format în ultimele 6 luni de zile şi are sediul central în Finlanda, la fel ca Nokia. De asemenea, este condus de executivii Nokia: CEO-ul Arto Nummela şi Preşedintele Floria Seiche. Mai exact, de design se va ocupa exclusiv HMD. Telefoanele vor fi produse de FIH Mobile Limited, subsidiară Foxconn, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa asamblării de smartphone-uri, care s-a ocupat şi de iPhone.
» Compania a angajat, de asemenea, Chief Marketing Office pe Pekka Rantala, fost Vice-Preşedinte al departamentului de marketing de la Nokia şi fost CEO al Rovio Entertainment, creatorul jocului pentru mobile Angry Birds.
» HMD lucrează cu Mother, una dintre cele mai mari agenţii de publicitate din lume, pentru a se ocupa de lansarea globală a smartphone-urilor Nokia. Printre clienţii Mother găsim Target, Calvin Klein şi alte companii mari şi branduri.
» Până acum nu avem parte de amănunte din partea HMD despre cum vor arăta smartphone-urile Nokia. Aceştia spun că au în plan să ofere consumatorilor „inovaţie, calitate şi experienţă” şi vor combina asta cu reputaţia anterioară a Nokia de a oferi „design, rezistenţă şi încredere”. HMD a anunţat că va investi 500 de milioane de dolari în marketing în următorii trei ani pentru a susţine vânzările noilor telefoane Nokia.

Zvonuri despre viitoarele smartphone-uri Nokia

» HMD Global va lua parte la Mobile World Congress în Barcelona, Spania, la finalul lunii februarie 2017 şi se zvoneşte că va lansa primele smartphone-uri Android Nokia.
» Primul telefon sub brand Nokia va fi numit, se pare, D1C. Pare mai degrabă un nume de cod, dar vom afla mai multe în viitor.
» Primele două smartphone-uri Nokia ar putea avea display de 5 inch, 2 GB de RAM şi cameră pe spate de 13 MP, respectiv 5.5 inch, 3 GB de RAM şi cameră pe spate de 16 MP. Ambele variante ar avea procesor Snapdragon 430 la 1,5 GHz, împreună cu mediu de stocare de 16 GB, camere frontale de 8 MP şi Android 7.0 Nougat preinstalat.
» Preţul primului telefon va fi se pare în jur de 150 dolari, iar cel de-a doilea va fi disponibil la aproximativ 200 dolari.

Aşadar, vorbim de două telefoane mid-range, la preţuri accesibile, dar rămâne de văzut dacă aceste amănunte vor fi suficiente pentru a determina utilizatorii să aibă din nou încredere în brand.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version