Home Smart Gadgets Sony prezintă cele mai noi produse la CES 2017

Sony prezintă cele mai noi produse la CES 2017

0

Noua gamă de produse compatibile HDR îmbunătățește dramatic experiența vizuală de divertisment.

Sony Corporation va prezenta la CES 2017 noua gamă de produse care vor fi lansate în 2017. CES începe joi, 5 ianuarie, în Las Vegas, Nevada.

La standul Sony vor fi prezentate cele mai recente tehnologii ale companiei, centrate în principal pe produse care, datorită tehnologiei HDR (High Dynamic Range), ridică semnificativ ștacheta în privința calității imaginii. Vizitatorii vor putea interacționa cu o gamă largă de produse Sony, de la produse de divertisment la domiciliu, precum televizoare 4K HDR și echipamente audio care produc o acustică 3D, detaliată, până la aparate foto, proiectoare și console de jocuri, toate fiind concepute pentru a extinde modul în care oamenii experimentează conținutul de divertisment.

La conferința de presă care a avut loc miercuri, 4 ianuarie, Kazuo Hirai, președinte și CEO Sony Corporation, a prezentat publicului produsele și tipurile de conținut compatibile cu tehnologia HDR, începând cu seria A1, prima gamă de televizoare 4K BRAVIA® OLED de la Sony. De asemenea, acesta a vorbit despre gama largă de produse Sony care îmbunătățesc viața de zi cu zi a utilizatorilor, precum și despre inițiativele companiei care vizează extinderea oportunităților din domeniul electronicelor de consum.

Divertisment la domiciliu & echipamente audio

Sony este unul dintre principalii promotori ai tehnologiei HDR și una dintre companiile care a încorporat tehnologia atât în produsele din gama video și audio, cât și în conținutul produs, cu scopul de a le oferi clienților experiențe de vizionare cât mai apropiate de realitate.

Noua serie A1 de televizoare BRAVIA OLED include cele mai bune tehnologii de redare a imaginilor, precum procesorul 4K HDR X1™ Extreme, încorporat în vârful de gamă ZD9 de la Sony. Procesorul X1™ Extreme, care accentuează impactul vizual al conținutului 4K HDR, este capabil să valorifice întregul potențial al panourilor OLED, producând nuanțe profunde de negru și culori strălucitoare care redau mai fidel imaginile din lumea reală. Seria A1 este, de asemenea, echipată cu tehnologia unică Acoustic SurfaceTM de la Sony care îi permite display-ului să vibreze, sunetul fiind transmis direct de pe ecranul televizorului. Prin eliminarea difuzoarelor care erau plasate în mod obișnuit la baza ecranului, această serie prezintă un design fără difuzoare și fără un suport. Deoarece sunetul este emis din ecran, imaginea și sunetul se suprapun, îmbunătățind impresia de realitate. Mai mult decât atât, utilizatorii se pot bucura de o experiență de vizionare din orice loc al camerei de zi, datorită colaborării dintre panourile OLED, cu unghi larg de vizionare, și tehnologia Acoustic Surface™ care combină imaginea și sunetul.

Seria BRAVIA XE93 de televizoare 4K HDR este echipată cu tehnologia unică Slim Backlight Drive+, care duce luminozitatea și constrastul la un alt nivel. În plus, procesorul 4K HDR X1 Extreme dispune de remasterizare pentru îmbunătățirea conținutului standard dynamic range (SDR) până aproape de o calitate 4K HDR, precum și de o serie de alte tehnologii de îmbunătățire a calității imaginii pentru o gamă largă de conținut. Cu procesorul X1 Extreme, seria XE93 realizează niveluri de expresie vizuală 4K HDR cu o claritate mare a imaginii, contrast ridicat și spectru bogat de culori. Atunci când este montat pe perete, noul televizor BRAVIA se confundă practic cu decorul, datorită design-ului elegant, fiind vizibile doar imaginile redate.

Standul Sony de la CES va include o zonă de display, în care vor fi expuse dispozitivele capabile de redare 4K HDR. În această zonă, vizitatorii pot experimenta o parte din efectele vizuale incluse în jocurile pentru PlayStation®4 (PS4™), compatibile cu tehnologia 4K HDR și care pot fi rulate pe BRAVIA: „Uncharted 4: A Thief’s End” “Gran Turismo Sport” și “Horizon Zero Dawn”. Tot în această zonă, Sony va prezenta noul player Blu-ray™ 4K Ultra HD UBP-X800, care redă imagini de calitate superioară 4K HDR. Player-ul este compatibil cu tehnologia Hi-Res Audio și poate reda sunetul detaliat și nuanțat, cu aceeași fidelitate ca a sunetului înregistrat inițial.

În domeniul echipamentelor audio, Sony a anunțat o serie de noi produse echipate cu tehnologie de ultimă oră, pentru a le permite utilizatorilor să se bucure pe deplin de impactul pe care îl aduce tehnologia 4K HDR. Printre acestea, se numără noua bară de sunet și vârf de gamă, HT-ST5000. Această bară de sunet este compatibilă atât cu tehnologia Hi-Res, cât și cu sistemul audio surround 3D de ultimă generație Dolby Atmos®, care duce experiența de imersiune la un alt nivel. Aceasta este prevăzută, de asemenea, cu tehnologia unică de control al fronturilor de unde S-Force PRO Front Surround de la Sony, care canalizează undele sonore în direcția corectă pentru a produce o experiență audio care umple încăperea.

În plus, specialiștii în sunet de la Sony Pictures Entertainment și-au pus în aplicare expertiza în crearea HT-ST5000, ajutând la calibrarea calității audio și optimizându-l pentru redarea filmelor. Noul amplificator integrat multi-canal STR-DN1080 este compatibil și cu DTS:X™, pe lângă Hi-Res și Dolby Atmos, generând un sunet care se deplasează liber în trei dimensiuni. Amplificatorul este echipat și cu alte tehnologii pentru crearea unui spațiu acustic unic, inclusiv Speaker Relocation, care realizează un mediu acustic optim în condițiile instalațiilor limitate de acasă și Phantom Sound Back, care generează un sunet surround amplu, ce se răspândește în fiecare colț al camerei.

În plus, Sony va evidenția compatibilitatea produselor sale audio Wi-Fi*1 și a televizoarelor Android 4K HDR, care sunt compatibile cu Google Home acționat de Google Assistant.

Printr-o simplă comandă vocală, utilizatorii pot reda cu ușurință muzică prin intermediul dispozitivelor audio conectate, în mai multe camere sau pot accesa YouTube și alte servicii de muzică pe televizor. Funcția de control vocal va putea fi experimentată la standul Sony. Sony va mai expune două modele de căști cu funcție de anulare a zgomotului, aflate în prezent în dezvoltare, care vor oferi utilizatorilor mai multă libertate în ascultarea de muzică la o calitate audio superioară: un model fără cabluri, prevăzut cu unități stânga-dreapta separate și un model cu bandă pentru gât.

*1: boxe wireless, sisteme home theater și amplificatoare integrate multi-canal compatibile cu Chromecast.

Produse & soluții de imagine

În domeniul imagisticii, Sony a lucrat la dezvoltarea unei game de tehnologii și soluții end-to-end, de la surse de lumină, obiective și senzori de imagine, până la procesare de imagine, transmisii IP și display. La standul Sony, în acest an, vor fi prezentate în principal produse din domeniul imaginii, pentru segmentul consumer.

Noul proiector laser VPL-VZ1000ES*2 Ultra-Short Throw, anunțat la CES 2017, are un design care se potrivește confortabil într-o cameră de zi, făcând posibilă o experiență imersivă de vizionare a unor imagini 4K HDR pe un ecran mare. VPL-VZ1000ES este prevăzut cu un obiectiv de tip ultra₋short throw, putând proiecta de la o distanță de doar 15 cm de suprafața ecranului*3, astfel încât utilizatorii nu trebuie să-și mai facă griji în privința siluetelor care obstrucționează vizionarea.

Sony va prezenta și cele mai noi produse în domeniul foto-video, în care viteza e pusă pe primul loc. Printre acestea se numără noul vârf de gamă de la Sony, camera mirrorless α6500 cu senzor APS-C, care poate fotografia continuu cu până la 11 cadre pe secundă și care este echipată cu sistemul de stabilizare optică a imaginii pe 5 axe și control tactil AF, precum și camera compactă premium RX100 V, care poate fotografia continuu cu până la 24 de cadre pe secundă și include funcția de înregistrare în super slow motion.

În domeniul echipamentelor de transmisiuni TV utilizate pentru crearea de conținut 4K, inclusiv transmisiuni sportive în direct, Sony va expune produse care propun experiențe video noi și unice, inclusiv sistemul de camere live HDC-4800, care poate reda conținut video în super slow motion la calitate 4K/8x și monitorul profesional OLED 4K PVM-X550 cu diagonala de 55”.

În domeniul sistemelor de display de dimensiuni mari, Sony va prezenta sistemul de afișare scalabil construit din unități de afișare realizat cu tehnologia de CLEDIS™, care utilizează LED-uri ultrafine ca sursă de lumină. Acest sistem va fi expus pe un display de mari dimensiuni, de aproximativ 32′ (orizontal) x 9′ (vertical), care reproduce tonuri bogate de culori, dar și mișcările lente și imaginile statistice, oferind efecte vizuale care nu pot fi obținute cu display-urile existente.

*2: Modelul va fi comercializat pe piața americană. Numele modelului diferă în funcție de regiunea în care este comercializat.

*3: Distanța de la marginea corpului proiectorului până la suprafața ecranului, presupunând un ecran de 100” (16:9).

Jocuri & rețele

PlayStation VR este un sistem de realitate virtuală (VR) care duce consola PS4™ la un alt nivel de imersiune și îmbogățește experiența de joc. Vizitatorii standului Sony vor putea experimenta simulatorul auto din realitatea virtuală cu jocul „Gran Turismo Sport”, utilizând PlayStation VR, dar și o aventură spațială VR în jocul „Farpoint,” utilizând controller-ul PlayStation VR Aim pentru a doborî inamicii.

Life Space UX

Conceptul Life Space UX este definit prin livrarea de experiențe unice și facilitarea unor noi modalități de transformare a spațiului de locuit. În această categorie, Sony va prezenta în premieră un concept numit „Noul proiector 4K -It’s all here-”, care propune experiențe noi, cu conținut variat, cum ar fi cărți, filme și muzică. Evident, poate fi utilizat ca un proiector obișnuit, creând un ecran mare în propria sufragerie, prin proiectarea de imagini pe un perete adiacent, pentru a viziona conținutul. Conceptul din spatele sloganului “-It’s all here-” vorbește despre bucuria oferită de descoperirea unui conținut nou. De exemplu, utilizatorii pot folosi acest proiector pentru a proiecta un număr mare de coperți de cărți pe un perete, pot alege una care le-a stârnit interesul și o pot răsfoi. În plus, la stand vor fi expuse proiectorul 4K Ultra Short Throw, boxele LED Bulb, proiectorul portabil Ultra Short Throw Projector și boxa din sticlă Glass Sound. Prin intermediul Life Space UX, Sony propune oferirea unor valențe noi spațiului de locuit, dar și trăirea unor experiențe inedite.

La standul Sony vor fi prezentate și alte inițiative în care este implicată compania, pentru a extinde oportunitățile din industria electronicelor de consum. Printre acestea, se numără conceptele prototip “N” și “T”, din cadrul inițiativei de cercetare-dezvoltare  Future Lab Program™, care are ca scop crearea unui stil de viață viitor împreună cu utilizatorii; diversele produse născute din proiectele start-up din cadrul inițiativei interne de incubatoare de afaceri noi, programul Seed Acceleration; produsele Xperia™ Smart,

care propun noi moduri de comunicare, dronele autonome și serviciile de prelucrare de date în cloud pentru măsurare și control care sunt oferite de Aerosense Inc., companie afiliată grupului Sony.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version