Home Homepage Huawei a vândut mai multe telefoane în 2016, dar a făcut mai...

Huawei a vândut mai multe telefoane în 2016, dar a făcut mai puţini bani

0

Huawei pare să îşi consolideze poziţia pe piaţa de smartphone-uri din întreaga lume, ocupând în acest moment locul 3 în topul producătorilor de smartphone-uri. În 2016, Huawei a vândut cu 30% mai multe dispozitive mobile comparativ cu anul anterior.

Totuşi, deşi Huawei s-a bucurat de un an cu vânzări impresionante ale produselor de top, în ceea ce priveşte profiturile diviziei de mobile, acestea au urcat doar până la 2 miliarde de dolari anul trecut. Acest lucru reprezintă o scădere cu 10% comparativ cu cele 2.2 miliarde de dolari realizate în 2015.

În plus, producătorul de smartphone-uri Huawei nu a reuşit să ajungă la profituri de 2.5 miliarde de dolari aşa cum îşi propusese. Creşterea numărului de unităţi vândute şi veniturile ar produce în mod normal profituri mai mari, dar unul dintre factorii citaţi de The Information cu privire la această situaţie în care se află producătorul chinez ar fi acela că preţurile componentelor cresc pe măsură ce tot mai multe funcţii sunt adăugate la terminalele de top marca Huawei care ajung la raft.

În plus, pe măsură de compania se măreşte, apar alte costuri precum cele de marketing. Cifrele ar putea, de asemenea, să sugereze că Huawei se concentrează pe creşterea cotei de piaţă în detrimentul rentabilităţii.

Huawei şi-a stabilit se pare o listă cu obiective pentru 2017, iar în aceasta regăsim chiar şi ideea specificată anterior. Obiectivele mai includ dublarea profitului de pe urma grupului de consumatori la 4 miliarde de dolari.

Pentru a avea parte de acest tip de creştere într-o industrie care nu mai este înfloritoare, compania va trebui să cheltuiască banii într-un mod mult mai înţelept când vine vorba de promovarea produselor. Sursa: Android Authority

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version