0

SHARES

Facebook a lansat platforma pentru realitate augumentată „Camera Effects”

Mădălina Gănescu
- 19.04.2017, 13:42 în Realitate Virtuală

Mark Zuckerberg a prezentat în cadrul conferinţei F8 de anul acesta strategia de realitate augumentată a gigantului social media, iar aceasta se pare că este destul de promiţătoare.

Zuckerberg a anunţat platforma de realitate augumentată pe care a numit-o Camera Effects Platform. Aceasta se lansează ca beta deschisă începând de astăzi, iar fondatorul Facebook a prezentat un număr de exemple despre ce va fi posibil să realizeze utilizatorii cu această platformă.

Exemplele includ aplicaţii de comerţ care îţi vor permit să dai tag persoanelor sau obiectelor din viaţa reală şi poate chiar să le vinzi. De asemenea, a oferit un alt exemplu despre cum ar putea Nike să integreze informaţiile tale despre activitatea fizică folosind suprapunerele de realitate augumentată.

În plus, Zuckerberg a arătat experienţe de artă şi gaming, inclusiv permiţând tututor să joace un joc cu caractere 3D oriunde s-ar afla sau să plaseze arta sau graffiti-urile personale în locaţiile din viaţa reală, dar să le arate celorlalţi doar prin intermediul realităţii augumentate.

via GIPHY

Una peste alta, se pare că Facebook a scos din nou armele împotriva Snapchat, de data aceasta în ceea ce priveşte realitatea augumentată. Se zvoneşte că, până şi Apple va integra realitatea augumentată în noul smartphone premiul iPhone 8.

Împreună cu investiţia în realitatea virtuală, Zuckerberg pariază masiv pe viitorul obiectelor virtuale şi interacţiunile cu respectivele obiecte. Rămâne să vedem dacă CEO-ul Facebook riscă prea mult sau va avea numai de câştigat.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!