Home Divertisment Aplicaţii Google schimbă aplicaţia de căutări pe mobil cu un „feed” personalizat

Google schimbă aplicaţia de căutări pe mobil cu un „feed” personalizat

0

Google a anunţat miercuri că va modifica aplicaţia de căutări pe dispozitive mobile şi va include un feed personalizat de link-uri despre hobby-uri, călătorii, sporturi şi alte teme, o schimbare care pune compania de căutări online într-o competiţie mai directă cu reţeaua socială Facebook, informează Reuters.

Google, cel mai mare motor de căutări online, parte din Alphabet Inc., spune că schimbările vor începe să apară în Statele Unite ale Americii începând de miercuri şi în alte ţări în săptămânile următoare.

Noua schimbare în Google Search se va numi „Google Feed”, un nume care ar putea fi comparat cu „News Feed” de la Facebook, o funcţie pe care gigantul social media îl foloseşte pentru a oferi utilizatorilor update-uri de la prieteni, familie şi alte surse.

Google spune, totuşi, că nu îşi propune să copieze Facebook Inc., cea mai mare reţea de socializare din lume. Compania menţionează că doreşte doar să creeze încă un spaţiu în care utilizatorii pot vedea o parte dintre rezultatele căutărilor relevante.

„Acest feed este chiar despre interesele tale, nu este chiar despre lucrurile de care prietenii tăi sunt interesaţi”, a declarat Ben Gomez, Vice-Preşedinte Google, într-o discuţie cu reporterii. Alte update-uri ar putea include un link către un website cu trucuri despre posibile oferte de vacanţe sau un link către o pagină despre ciclism sau alte hobby-uri, mai menţionează compania.

Google Feed va sugera link-uri pe baza istoricului de căutări al fiecărui utilizator Google în parte, ca de altfel şi pe baza datelor de la alte servicii Google, precum YouTube, Gmail şi Google Calendar, adaugă compania.

Shashi Thakur, un al Vice-Preşedinte Google a precizat că la un moment dat Google are în plan să adauge Google Feed şi în browserul web, dar nu a oferit mai multe detalii cu privire la asta.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version