Home Homepage Apple şi-a deschis cont de Instagram

Apple şi-a deschis cont de Instagram

0

Apple a refuzat până nu demult să fie o companie activă în social media, drept dovadă activitatea destul de redusă pe paginile de Twitter şi Facebook. Recent, gigantul din Cupertino a decis să intre în rândul lumii şi a conştientizat că tot mai mulţi potenţiali clienţi sunt tot mai activi pe Instagram.

Astfel, Apple şi-a deschis cont de Instagram. Pagina a strâns deja 9 postări şi 362000 de urmăritori, iar activitatea de pe acest canal media este ceva mai activă decât am observat-o pe Facebook şi Twitter.

Pe Instagram, Apple postează fotografii din campania „Shot on iPhone”. Aceste imagini sunt realizate de consumatorii iPhone şi sunt selectate de companie pentru a fi promovate.

Potrivit AdWeek, Apple este un brand cu „voce controlată”, ce a menţinut o poziţie „ambivalentă” faţă de social media.

Aşa cum bine ne-am obişnuit deja, încă de pe vremea când Apple se afla sub conducerea lui Steve Jobs, informaţiile despre companie şi produsele sale ajungeau la public doar dacă reprezentanţii oficiali ai companiei doreau acest lucru.

Steve Jobs a gândit de la bun început o strategie perfectă pentru promovarea brandului Apple şi nu a lăsat niciun moment la voia întâmplării componenta de marketing. De la campania „Gândeşte diferit” până în prezent, Apple a trecut printr-un proces de recâştigare a vechilor valori-cheie ale companiei: creativitatea şi puterea individului, iar situaţia nu pare să-i scape nicio clipă de sub control.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version