Home Divertisment Aplicaţii Aplicațiile Telegram și Instagram au fost blocate pe perioada protestelor din Iran

Aplicațiile Telegram și Instagram au fost blocate pe perioada protestelor din Iran

0

Guvernul Iranian a blocat accesul la aplicațiile de mesagerie Telegram și de fotografie Instagram, pe perioada zilelor în care s-au desfășurat protestele.

Această mișcare a fost motivată de oficiali prin dorința de a „păstra securitatea și liniștea societății”.

Au existat mai multe informații potrivit cărora aceste aplicații ar fi fost folosite pentru a coordona mișcări ale demonstranților, dar și pentru a distribui poze și clipuri video care ar fi instigat la violență.

Aceste mișcări ar fi determinat și inflamat demonstranții împotriva inegalității economice și ar fi creat ținte din oameni politici precum liderul suprem Ayatollah Ali Khamenei, dar și președintele Hassan Rouhani.

Compania Instagram nu a oferit niciun răspuns până în prezent cu privire la blocarea accesului la aplicație.

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a postat pe platforma Twitter un mesaj prin care menționa faptul că accesul către aplicație a fost blocat încă din ziua de duminică.

Accesul la aplicație a fost blocat în urma refuzului de a bloca o serie de canale de comunicare, despre care Durov spunea că erau canale de protest pașnic. Un alt canal a fost blocat de către Telegram tocmai pentru că în discuție existau persoane care instigau la violență.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version